Rafael - brasse nummer sex

Fem brassar på träningen i måndags.
Sex i går.
– Jag är här för att jag vill ta en plats i laget, säger Rafael.
Nyheter • Publicerad 9 juni 2010
Francisco Rafael do Nascimento Rolin är det senaste tillskottet i Kalmar FF brasiliansk koloni. 21-åringen anlände i går och sak träna med laget den här veckan.
Francisco Rafael do Nascimento Rolin är det senaste tillskottet i Kalmar FF brasiliansk koloni. 21-åringen anlände i går och sak träna med laget den här veckan.Foto: Anders Johansson

De som trott att Kalmar FF gett upp det brasilianska spåret efter strulet med Jael Ferreira får ta sig en funderare till. I går fanns, förutom Ricardo Santos, Marcel Sacramento, Daniel Mendes, Daniel Sobralense och provspelande Douglas Vieira, en ny offensiv brasiliansk kraft på plats på träningen – 21-årige Francisco Rafael do Nascimento Rolim.

Eller kort och gott; Rafael.

– Jag är lite trött, jag kom med flyget från Amsterdam i dag och sedan tåget hit från Köpenhamn, säger Rafael som varit i två veckor och provspelat med holländska Utrecht utan att lyckas spela till sig något kontrakt.

– Det var mest för att de bara hade två träningar med a-laget, sedan tog se sommarledigt. Det var första gången jag var i Europa och fotbollen är mer fysisk här och det går snabbare. Sedan är den inte lika teknisk som hemma, säger Rafael.

Han är uppvuxen i Fortaleza, har senast spelat i Ferroviario som är den tredje största klubben i stadsdelen i Serie C. En liten snabb, vänsterfotad forward och utan att säga för mycket - en spelartyp som Kalmar FF saknar.

– Jag ser mig själv som vänsterforward, helst i ett 4–2–3–1-system. Jag kan spela på båda kanterna men föredrar vänster. Jag gillar att ta emot boll och avancera framåt genom kortpassningsspel, säger Rafael som känner till Daniel Sobralense sedan tidigare.

– Han var en stor idol där jag växte upp.

Tanken är att Kalmar FF ska titta på Rafael en här veckan innan man tar beslut om det är rätt man att förstärka lagets offensiv inför Europa league-kvalet och andra halvan av allsvenskan.

– Vi fick chansen att titta på honom nu när det inte blev något med Utrecht. Holländska klubbar har ett minmilönekrav på sig vilket gör att de inte har hur mycket plats för spelare som helst. Det här är en spelare som vi inte sett tidigare, så vi får se vad det ger, säger klubbchefen Svante Samuelsson.

Francisco Rafael do Nascimento Rolim

Ålder: 21 år.

Längd: 178 cm.

Vikt: 74 kg.

Position: Forward.

Senaste klubb: Ferroviario.

Aktuell: Provtränar med Kalmar FF.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.