Ola Petersson lämnar Öland

Enligt uppgifter till Barometern växlar Ola Petersson tränarspår – från Färjestadens Goif till Oskarshamns AIK.
Nyheter • Publicerad 12 oktober 2010

Hårdsatsande Oskarshamns AIK misslyckades med att ta klivet upp i division 2. Det fick konsekvensen att tränarduon Magnus Krantz och Johan Woxö tackade för sig efter kvalet.

Nu är OAIK ute på intensiv tränarjakt.

Enligt uppgifter till Barometern har Oskarshamn hittat sin man i Ola Petersson som bara för en vecka sedan såg ut att förlänga sitt avtal med Färjestaden. Nykomlingen fixade sitt division 3-kontrakt i den sista omgången.

– Inga kommentarer, säger Petersson när Barometern pratade med honom i går kväll.

OAIK:s sportchef Mats Svensson säger att det finns åtminstone tre namn som figurerar, men att ett namn är hetare än de andra:

– Jag vill inte säga vilka namn vi jobbar med. Men för de som håller på med fotboll är nog huvudspåret ett känt namn, även om han kanske är lite av en doldis. Han har varit med ett tag, kommer från regionen, men har inte varit aktiv i Oskarshamn tidigare.

Ola Petersson?

– Det stämmer att Ola är ett av namnen vi tittar på, men jag vill som sagt inte prata om namn i det här läget, bekräftar Mats Svensson som gärna ser att tränarbiten löser sig snabbt och smidigt.

– Vi är så pass nära varandra att jag hoppas det ska bli klart senare i veckan.

DAVID WINBERG

CHRISTIAN GUSTAFSSON

David Winberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.