OBBK kommer inte att söka dispens till division I.
De kan inte.
- Det mest realistiska är att vi söker dispens till division II, säger OBBK:s Janne Ericsson.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2003

I går skulle OBBK haft styrelsemöte. Det har dock skjutits på framtiden - bland annat för att styrelsen ska hinna bilda sig en uppfattning om vilka herrspelare som finns tillgängliga till nästa säsong.

Anledningen till att det inte blir någon dispensansökan till division I är enkel: OBBK får inte söka.

- Nej, ska någon förening söka dispens till ettan så måste det vara Atomics - och det går ju inte, säger Janne Ericsson.

Han är dock noga med att påpeka att OBBK kommer att ha ett herrlag i seriespel nästa säsong - frågan är bara på vilken nivå.

- Anser vi att vi har material för det så ansöker vi till division II och det är väl det mest realistiska alternativet - jag tror vi skulle ha goda chanser att få dispens också.

Just nu håller OBBK på att sondera terrängen bland de gamla Atomicsspelarna och OBBK:s egna ungdomar så de vet vad de har att jobba med inför framtiden.

- Men det händer mycket just nu och de flesta spelarna har ju redan försvunnit, säger Ericsson.

Av Atomicsspelarna är det egentligen bara de egna produkterna, med lagkaptenen Håkan Nilsson i spetsen, som går att räkna någorlunda med.

En spelare som Javan Pierce viftar Eriksson bort direkt.

- Ja, på den nivån vi kommer hamna behöver man inte en sådan spelare, vi måste i stället bygga från grunden och börja om på riktigt.

Ansökningstiden till division I går ut på fredag - för division II ges ytterligare några veckor.

Återstår att se om det blir tvåan eller rent av trean för OBBK.

CHRISTIAN GUSTAFSSON

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.