Nybro Vikings skuld - två miljoner kronor

Resultatet var nästan 800 000 bättre än i fjol.
Men Nybro Vikings blöder fortfarande.
– Det är inte alls bra, inte alls, säger Magnus Hammarstedt, vice ordförande i föreningen.
Nyheter • Publicerad 29 juni 2010

Årsmötet blev framflyttat och medlemmarna kunde ta del av årets bokslutsrapport först när de kom till Villa Viking i går kväll. Enligt den avgående ordföranden Stig Davidson var skälet att de hade "jobbat hårt med redovisningen när det gäller ekonomisidan".

Men när resultatet redovisades var det allt annat än bra.

För andra året i rad visade rörelseresultatet ett stort minus. Tillsammans med räntekostnader blev resultatet för verksamhetsåret –608 160 kronor. Till många medlemmars stora besvikelse.

– Det ser inte bra ut, vi gör ett bättre resultat än i fjol och har fått bort nästan 800 000 och vi jobbar hårt med att hitta och åtgärda saker som inte är bra, säger Magnus Hammarstedt.

Totalt visar Vikings summa av det egna kapitalet ett minus på 1 980 030 kronor och analysen av verksamheten är ganska enkel. Det måste in mer pengar och de måste in snabbt. Intäkterna som i år uppgick till 10 818 503 måste upp minst en miljon för att föreningen ska kunna behålla sin sportsliga målsättning. Som läget är i dag har inte Vikings råd med ett representationslag som slåss i toppen av division 1 och har som mål att gå upp i hockeyallsvenskan.

– Vi väger varje krona i utgifter på spelartruppen och ser hur mycket den kan vara värd i intäkter och det är en ekvation som är jättesvår. Om man gör rätt eller fel vet man oftast först efteråt, säger Magnus Hammarstedt.

Men ni har kvar samma sportsliga ambition som i fjol?

– Ja, vi märkte att intresset sjönk ordentligt ifjol när det inte gick så bra och kom fram till att publiken inte vill ha ett lag som ligger i botten av division 1. Men sedan gäller det att få folket att komma till hallen också, det är ett hårt jobb som väntar.

Men ni har haft en diskussion i styrelsen att sänka den sportsliga ambitionen?

– Ja. Och den pågår ständigt, säger Magnus Hammarstedt.

Nybro Vikings styrelse

Ordförande: Tommy Håkansson.

Vice ordförande: Magnus Hammarstedt.

Ledamöter: Åke Svanbäck, Josefine Kallenberg, Roland Johansson, Patrik Iverström plus en medlem som u-sektionen ska välja.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.