Nybro Vikings förlorade måstematchen

Hoppet om play off är ute. Nybro Vikings förlorade med 1-3 borta mot tabellettan Helsingborg.
Nyheter • Publicerad 16 januari 2013
Nybro Vikings är nu tio poäng från play off.
Nybro Vikings är nu tio poäng från play off.Foto: Johanna Eriksson

Inom loppet av en dryg minut i andra perioden gick Helsingborg från 0-0 till 2-0. Visserligen reducerade Joe Devin strax efter men Nybro kom aldrig närmare. 32 sekunder in i slutakten avgjorde nämligen hemmalagets Simon Glimhed med sitt andra mål för kvällen.

– Totalt sett gör vi en hyfsad insats, men vi tar för mycket utvisningar och är inte tillräckligt effektiva i powerplay när vi själva får chansen, säger Tobias Gyllenhammar.

Resultatet innebär att Vikings nu är tio poäng bakom Helsingborg med sju omgångar kvar att spela. Givetvis ett hopplöst läge. Samtidigt skrällde Kungälv, som ligger precis under kvalstrecket, mot Halmstad och vann med 3-0. Det betyder att Kungälv nu bara är tre poäng bakom Nybro och på söndag möts lagen i Victoriahallen i en mycket viktig match.

Daniel Bogefors
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.