Nybro Vikings föll efter straffar

Nybro Vikings förlorade med 1-2 mot Kristianstad efter straffavgörande.
Nyheter • Publicerad 19 oktober 2011
Kristianstad sätter 1-0-pucken.
Kristianstad sätter 1-0-pucken.Foto: Paul Madej

Med fyra minuter kvar av matchen satte Jonny Ågren 1-1 och tvingade fram förlängning. Väl där krävdes det straffar för att skilja lagen åt. Vikings missade alla sina tre straffar medan hemmalagets Mattias Pettersson var kall när han prickade in 2-1.

- Det är starkt att ta en poäng här, men samtidigt övertygar inte Kristianstad alls. Det fanns chans att vinna, men Nybro tog den inte, säger Henrik Eriksson, Barometerns reporter på plats.

Efter två spelade perioder låg Nybro under med 0-1.

- Kristianstad har tagit över. Nybro håller spelet uppe, men skapar egentligen ingenting. Vid målet hade Nybro precis blivit fulltaliga efter en utvisning. Kristianstad ställde om snabbt och kom i ett tre mot två-läge och satte 1-0, sa Eriksson då.

Bättre såg det ut efter en period.

- Bra period av Nybro som var det klart bättre laget första tio minuterna. Med tre minuter kvar fick Vikings Anton Holmberg utvisad och då fick Kristianstad lite tryck med bland annat ett stolpskott, sa Eriksson.

Daniel Bogefors
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.