Nybro jobbade sig fram till ny seger

Tre raka segrar och plötsligt pekar det uppåt för Nybro Vikings.
- Riktigt skönt med en positiv trend, säger backen Fredrik Persson efter 4-1-segern borta mot Troja/Ljungby
Nyheter • Publicerad 17 november 2003

Nybro Vikings har fått en riktig nystart efter uppehållet i hockeyallsvenskan. Det började med 4-1 mot Halmstad fortsatte med 6-5 mot Mörrum och i går kom alltså tredje raka segern i och med 4-1 mot Troja.

- Vi kunde ladda mentalt och träna på bra under uppehållet och sedan fick vi vinna första matchen, förklarar Fredrik Persson framgångarna som tagit Nybro upp från det absoluta bottenträsket i tabellen.

Persson i huvudrollen

Fredrik Persson var en av de viktigaste spelarna i en inte alltför välspelad match som kom att präglas ganska mycket av utvisningar.

Nybro tog ledningen med 1-0 i en ganska sömnig första period där Troja var bäst inledningsvis.

Nybro Vikings har fått en riktig nystart efter uppehållet i hockeyallsvenskan. Det började med 4–1 mot Halmstad fortsatte med 6–5 mot Mörrum och i går kom alltså tredje raka segern i och med 4–1 mot Troja.

– Vi kunde ladda mentalt och träna på bra under uppehållet och sedan fick vi vinna första matchen, förklarar Fredrik Persson framgångarna som tagit Nybro upp från det absoluta bottenträsket i tabellen.

Fredrik Persson var en av de viktigaste spelarna i en inte alltför välspelad match som kom att präglas ganska mycket av utvisningar.

Nybro tog ledningen med 1–0 i en ganska sömnig första period där Troja var bäst inledningsvis.

Som tur var för Nybro bjöd hemmalaget Henrik Persson på en dubbelchans som han förvaltade och ju längre perioden led desto mer fart fick Nybro Vikings under skridskorna.

Under andra perioden utdömdes inte mindre än 74 utvisningsminuter. Jens Svensson, Nybro, och Patrik Lundbäck, Troja, fick matchstraff efter ett slagsmål. Dessutom åkte Vikings Joakim Nilsson på 2+10 efter en ful tackling bakifrån.

– Vi var illa ute i andra perioden, men redde ut det på ett grymt bra sätt, säger Vikingstränaren Gunnar Johansson.

Troja/Ljungby fick en rad chanser i powerplay, men Nybrobackarna höll undan bra och Sami Lehtinen storspelade mellan stolparna.

– Jag hade en ganska lätt match. Det var väl egentligen bara något friläge i första och så ett par powerplay i andra, säger Lehtinen blygsamt.

Men det var inte bara bakåt som Nybro var bra i boxplay. Vikings avgjorde matchen med två mål i numerärt underläge i den andra perioden.

Richard Hallgren slet sig loss i en kontring och forcerade in 2–0 med en backhand efter 16.51. Två minuter senare kontrade Nybro igen och denna gången var det Magnus Svensson som hittade rätt med ett välplacerat dragskott.

3–0 efter två perioder blev 4–1 efter tre sedan Nybro gjort en mycket stabil insats i avslutningsakten. Troja vann visserligen skotten med 14–6 och reducerade ganska tidigt, men Vikings hade bra kontroll på händelserna. Daniel Persson punkterade matchen definitivt med sitt 4–1-mål efter 7.35.

– Jag är oerhört nöjd med den här segern. Det var många som verkligen jobbade frenetriskt om man jämför med sist (mot Mörrum), säger Gunnar Johansson som ville dela ut extra rosor till Sami Lehtinen som stoppade 32 av Trojas 33 skott.

– Det var första matchen sedan jag kom som Sami vinner åt oss.

Jonas Kanje
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.