Ny sving lyfte Algulin

I höstas klarade han kvalet.
I vår är det upp till bevis.
Nästa vecka tävlar Nybro Golfklubbs 18-åring Erik Algulin med de andra svenska proffsen på Telia Tour
Nyheter • Publicerad 8 maj 2003

Det var i mitten av förra säsongen som det lossnade på allvar för Erik Algulin. Han vann en tävling på regionala östtouren för juniorer och följde upp med seger på DM efter imponerande 71+71 på Möre GK.

- Jag bytte klubbor i början av säsongen och sedan gjorde jag en hel del ändringar i svingen, förklarar Erik.

Topplaceringar

Sommaren och hösten 2002 spelade Erik sin bästa golf hittills. Efter de två segrarna följde två topplaceringar på svenska juniortouren (Bankboken elit) och en bra tävling på svenska minitouren. Resultaten gav Nybrojunioren chansen att spela en tävling på svenska proffstouren - Telia Tour.

- Jag klarade inte kvalgränsen, men nu har jag i alla fall varit med och provat, säger Erik.

Den erfarenheten kan bli viktig. Den här säsongen får Erik Algulin nämligen fler chanser på Telia Tour. Sent i höstas spelade han kval över tre ronder på Degeberga i Skåne. En trettondeplats där ger Erik spelrätt till ungefär hälften av tävlingarna på Telia Tour 2003.

Premiären sker i Gambro Open i Lund nästa vecka.

- Jag tror och hoppas att jag ska räcka till. När jag spelade den där Teliatävlingen i höstas kändes det som om jag i alla fall hade kapacitet att vara med bland dom bästa.

Problem med puttningen

Men ännu finns det förstås massor att slipa på.

- Problemet de senaste åren har varit puttningen. Jag har haft svårt att läsa greenerna. Sedan behöver jag bli lite bättre på i princip allting, säger Erik.

Som fyller 19 i år och tar studenten på Åkrahällskolan om en månad. Sedan är det golf som gäller för hela slanten. Under vintern har han fått hjälp av en fystränare och kört upp till sex styrkepass i veckan. Dessutom har han jobbat extra på Kvantum för att få ihop en slant till att finansiera sin satsning.

Visserligen har Erik fått kontrakt med en bollsponsor, men en proffssatsning kostar mycket och sponsorpengarna kommer inte precis regnande från himlen. Inte prispengarna heller.

Ännu.

- Drömmålet är att jag ska kvala till Europatouren i år eller kanske mer realistiskt nästa år. Jag tänker ge golfen en rejäl chans.

Jonas Kanje
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.