Ny klubbchef i Nybro Vikings

Nybro Vikings har gjort klart med en nu klubbchef.
49-årige Bengt Sjöstedt tar över efter Håkan Ericsson.
Nyheter • Publicerad 17 juni 2010

– Jag hoppas kunna bidra med kreativitet, säger Sjöstedt.

Klubbchefen Håkan Ericsson går i pension i sommar och när hans ersättare presenterades i går var det för de ishockeykunniga i Nybro ett nytt namn, Bengt Sjöstedt kommer in i verksamheten med nya ögon och kanske är det just det som behövs.

– Jag hoppas att kunna var med och utveckla ishockeyn i Nybro och kanske främst få produkten att tilltala fler grupper, som kvinnor och barnfamiljer. Jag gillar fotboll också, men jag tycker att de har större problem med säkerhet och annat där ishockeyn har klarat sig bättre, säger Bengt Sjöstedt.

Har du sökt jobbet eller har Vikings "headhuntat" dig?

– Man kan säga att jag blev tipsad om det här och på den vägen är det. Jag gillar utmaningar, livet är kort och det här var en chans att göra något totalt annorlunda mot det jag sysslat med tidigare.

Sjöstedt är utbildad civilekonom och har tidigare jobbat med traditionellt ekonomiarbete i olika former, men har också en idrottsbakgrund som aktiv inom såväl ishockey som fotboll och innebandy där han spelat i landets högsta serie. Så han är fullt medveten om vikten av sportslig framgång.

– Det var viktigt när jag bestämde mig för att ta jobbet och det har jag blivit övertygad om att Vikings har stora möjligheter till med Torgny Bendelin och en del andra i spetsen, säger Bengt Sjöstedt.

Bengt Sjöstedt

Ålder: 49 år.

Familj: Fru och två barn.

Bor: Kalmar.

Övrigt: Är styrelseledamot i Friskis&Svettis i Kalmar.

Aktuell: Tar över som ny klubbchef i Nybro Vikings när Håkan Ericsson går i pension i sommar.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.