Ny backskada i KFF

Match i matchen: Försvarsstarka Kalmar mot målglada Häcken. Då tvingas Hasse Eklund göra två ändringar i backlinjen.
– Att ändra på flera positioner känns inte bra, säger KFF–tränaren.
Nyheter • Publicerad 20 maj 2014
Foto: Patric Söderström / TT

Markus Thorbjörnsson bröt nyckelbenet mot Norrköping och tvingas till en längre vila. Nu är dessutom Emin Nouri skadad.

– Jag har problem med lårets framsida. En skada jag fick på träningen i slutet på förra veckan. Det är bättre i dag, men vi tar inga risker. Jag spelar inte, säger Nouri som ändå deltog i måndagens matchförberedande träning.

Även om Hasse Eklund in i det sista hoppas på en förbättring fick han genomföra passet med en nykomponerad backlinje.

Nenad Djordjevic går in som mittback och till höger kommer Sebastian Ramhorn in.

Vad får det för kortsiktiga konsekvenser?

– Tittar man tillbaka till premiären skulle det betyda att tre av fyra spelare är utbytta. I en backlinje vill man helst vara stabil. Samtidigt är det bara att gilla läget, säger Eklund.

Stefan Larsson är redan borta (fotskada) och Ludvig Öhman är visserligen tillbaka i full träning och spelade 45 minuter med U21–laget i förra veckan, men bedöms inte vara klar för att starta i allsvenskan efter sin långa frånvaro.

Sebastian Ramhorn gjorde allsvensk debut mot Norrköping. Han kom in i den 67:e minuten som Thorbjörnssons ersättare. Djordjevic har inte varit i närheten av att starta i år och saknades i den förra matchtruppen. KFF–tränaren är också tydlig med vad han förväntar sig av den förre serbiske landslagsmannen.

– Han har som försvarsspelare sin styrka i offensiven. Där får han tänka om lite. Prio ett är att hålla nollan, inte i första hand ett bra passningsspel. Jag vill att han går in i dueller och tar fajten när det behövs och jobbar utifrån det.

Vad får Sebastian Ramhorn för uppgift?

– I första hand ska han utnyttja sina egenskaper och Sebastian är bäst på att försvara och då ska han koncentrera sig på det.

Kalmar FF har de senaste säsongerna haft stora problem med skador på försvarsspelare med lång frånvaro som följd.

Stefan Larsson och Markus Thorbjörnsson är de senaste exemplen. Förra året var Ludvig Öhman och Paulus Arajuuri borta i omgångar. Även Mats Solheim, Tobias Carlsson, Nenad Djordjevic, Jörgen Skjelvik, Alban Dragusha och Patrik ”Bagarn” Rosengren har varit stadiga gäster hos sjukgymnasten Kjell Svensson de senaste åren.

– Det är aldrig bra med skador, men det är klart att vi inte är lika sårbara i offensiva positioner sett till numerären, säger Hasse Eklund.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.