Nouri: "Gäller att inte ha för stor respekt"

Helsingborg gästar Guldfågeln Arena i dag – och presenterar allsvenskans bästa offensiv.
– Det gäller att inte ha för stor respekt, säger Emin Nouri.
Nyheter • Publicerad 23 juni 2013
Emin Nouri har spelat 134 allsvenska matcher ? men backen väntar fortfarande på det första målet.
Emin Nouri har spelat 134 allsvenska matcher ? men backen väntar fortfarande på det första målet.Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / SCANPIX

Eftermiddagens möte med Helsingborg blir Kalmar FF:s tredje match på sex dagar. Emin Nouri klagar inte.

– Personligen känns det bra, jag känner mig pigg och fräsch. Sedan tycker jag att det är kul att spela tätt, speciellt när man vinner. Det är lätt att bygga motivation då, säger vänsterbacken.

Helsingborg har i sin tur inte spelat en allsvensk match sedan den 1 juni, en 3–0-vinst mot Åtvidaberg.

Har sådana element någon betydelse?

– Jag tror det kan ha stor betydelse. Det är inte bara att gå ut och spela och tro att allt ska stämma efter en ledighet. Det är ändå skillnad på träning och match. Det kan gynna oss, säger Emin Nouri.

Serieledaren kommer till Kalmar med 28 gjorda mål på elva matcher – siffror som imponerar. Det finns många potentiella matchvinnare hos skåningarna. Robin Simovic och Alejandro Bedoya är två, David Accam och Mattias Lindström, som startade på varsin kant senast, är två andra.

– Det är bra och kreativa spelare och vi måste självklart se upp, vara vaksamma och se till att ingen fuskar i försvarsspelet. Samtidigt gäller det att inte ha för stor respekt. Vi går för seger och jag tycker att vi har ett bra läge, säger Emin Nouri.

Markus Thorbjörnsson skrällde senast och gjorde mål. Din tur nu?

– (Skratt). Jag har gjort mål i svenska cupen och ute i Europa men inte i allsvenskan trots att jag spelat 130–140 matcher (134, reds. anm). Jag har pratat med "Titi" (Etrit Berisha) och sagt att han ska släppa en straff till mig om han är straffskytt och vi leder med 2–0. Men det där är mellan "Titi" och mig, inte mellan tränaren (Nanne Bergstrand) och mig...

David Winberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.