Nollning direkt för Kalmars arvtagare

Arvet efter Lars-Erik Thorén.
Simon Törnqvist förvaltar gärna det.
– Hoppas det, jag har lärt mig mycket av honom, säger 18-åringen.
Nyheter • Publicerad 12 november 2010
18-årige Simon Törnqvist fick chansen från start och stod för en mycket stabil insats när IF Kalmar Hockey nollade Lenhovda och vann med 3?0.
18-årige Simon Törnqvist fick chansen från start och stod för en mycket stabil insats när IF Kalmar Hockey nollade Lenhovda och vann med 3?0.Foto: Paul Madej

Lars-Erik Thorén har vaktat Kalmars mål med den äran de senaste åren och varit en mycket stor anledning till att laget har nosat på division 2. Nu har 28-åringen lagt av och duon Jonathan Skymbäck och Simon Törnqvist tagit över. Tränaren Magnus "Flage" Johansson har satsat på Skymbäck i början av serien, men i veckan gick han sönder på träning och i går fick Simon Törnqvist chansen.

Och ingen kan säga att 18-åringen från Lindsdal inte tog den.

– För jäkla skönt, det var guldläge att spela i dag och riktigt gutt att få hålla nollan, säger Simon Törnqvist.

Matchen var viktig och Kalmar ganska illa ute i inledningen av tredje perioden trots ledning med 1–0. Gästerna fick läge efter läge och kvitteringen kändes bara som en tidsfråga med Törnqvist i kassen tog allt. Till och med när Lenhovda tilläts komma i ett fyra mot en-läge som gjorde tränare "Flage" vit i ansiktet.

– Ibland är det helt huvudlöst därute, vi måste kunna värdera och räkna in bättre och inte bara gå framåt. Men Simon gör det verkligen bra idag, det känns skönt att vi har två riktigt bra målvakter så att det blir konkurrens på den positionen också, säger "Flage".

Huvudrollsinnehavarens puls var desto lägre efter matchen.

– Jag tyckte att jag fick riktigt bra hjälp i dag och killarna stod verkligen upp för mig. Jag hade full sikt på de flesta av skotten och en del tur också med någon puck som gick in men som domaren dömde bort, säger Simon Törnqvist.

11 november 2010 var en stor dag hockeymässigt för honom.

"Flage" Johansson var mest nöjd att den var över.

– Jag tror det var den sämsta insatsen vi gjort i år, men det var samtidigt viktigt att vi vann. Det var en rättvis skitmatch kan man säga, avslutar "Flage" Johansson.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.