Nanne: "Att nå gruppspelet blir svårt"

En möjlighet eller en belastning? KFF har sin åsikt om Europakvalet klar. – Vi prioriterar det här lika högt som allsvenskan, säger Nanne Bergstrand.
Nyheter • Publicerad 5 juli 2012
Foto: Arkivbild

En enormt sliten arena och ett enormt taggat hemmalag väntar på Kalmar FF i kväll. Och det är full satsning även från KFF:s sida. Europa prioriteras – hårt.

– Så länge vi har tillräckligt många friska och hela spelare så kommer vi att prioritera det här precis på samma sätt som vi prioriterar allsvenskan, säger Nanne Bergstrand.

En del tycker att ni ska lägga all kraft på allsvenskan?

– Jo, men vad ska vi göra då? Ge bort vår plats? Människan största fiende är rädslan, det finns forskning som visar att 90 procent av det som människan är rädd för inträffar inte i livet. Hade vi varit på väg att tappa vår plats i allsvenskan hade det varit en sak, men det kommer vi inte att göra.

Vad tror du om era chanser att gå hela vägen?

– Till gruppspelet? Det blir svårt, då måste man ha en väldig tur i lottningen. Vi är bara seedade i de två första omgångarna.

KFF körde en dryg timme träning i går kväll på konstgräset i Solitude. Samtliga spelare utan skadade trion Tobias Eriksson, Archford Gutu och Daniel Mendes är på plats i Belfast.

Preliminär startelva: Etrit Berisha – Emin Nouri, Paulus Arajuuri, Nenad Djordjevic, Jörgen Skjelvik – Papa Diouf, Henrik Rydström, Markus Thorbjörnsson, Erik Israelsson – Sebastian Andersson, Jonathan McDonald.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.