Något att bygga på

Januari, en plusgrad och regn. Vissa trivdes bättre än andra. – Det var väldigt kul där ute, säger Mats Solheim.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2013
Unge Melker Hallberg var bra i den nya rollen som defensiv mittfältare.
Unge Melker Hallberg var bra i den nya rollen som defensiv mittfältare.Foto: Mats Holmertz
Elva månader efter korsbandsskadan spelar Mats Solheim riktig fotboll igen. Den offensive högerbacken var en av planens främsta när Kalmar FF inledde 2013 med 2?1-seger mot Mjällby på Gasten.
Elva månader efter korsbandsskadan spelar Mats Solheim riktig fotboll igen. Den offensive högerbacken var en av planens främsta när Kalmar FF inledde 2013 med 2?1-seger mot Mjällby på Gasten.Foto: Mats Holmertz
Paulus Arajuuri och Sebastian Andersson blev premiärskyttar efter två identiska hörnor.
Paulus Arajuuri och Sebastian Andersson blev premiärskyttar efter två identiska hörnor.Foto: Mats Holmertz

Norrmannens första säsong i svensk fotboll tog slut på Skytteholms IP i februari. Den andra började på allvar i går, Solheim spelade 90 minuter på sin högerkant – och han gjorde det både väldigt offensivt och väldigt bra.

– Jag är trött nu, men det kändes bra. Det var kanske rent vädermässigt inget drömscenario att spela match men för mig var det riktigt roligt att spela igen. Det var väldigt länge sedan. Jag tyckte vi gör det bra, främst i första halvlek. I andra blev nog båda lagen lite trötta och bjöd varandra på en del kontringar, säger Solheim.

Du såg inte ut att tröttna även att det var första gången på väldigt länge som du spelade en hel match?

– Nej, det gick bra. De två sista minuterna var jag väldigt trött, men annars var det ingen fara. Jag har tränat på bra också.

Han fick ett läge att göra comebacken perfekt. Mattias Asper räddade Sebastian Anderssons friläge och returen gick rakt ut till Solheim som tog emot och sköt direkt.

– Tyvärr är det någon i Mjällby som har en riktigt stor röv. Jag såg inte vem det var, bara att någon slängde sig och täckte bollen. Men vi skapade en del riktigt farliga chanser och det såg bra ut. Som något att bygga på inför framtiden, säger Mats Solheim.

Två hörnor signerade Måns Söderqvist resulterade i de båda KFF-målen, men även om fasta situationer avgjorde så var det spelet på marken som stundtals imponerade. Och en ny brasse från Gais såg ut att trivas i det.

– Första matchen i Kalmar för mig och skönt att börja med en seger direkt. Jag tyckte det gick bra, vi hade en bra känsla i gruppen och spelet fungerade, säger Romário som dock inte fick inleda karriären i KFF i rollen han helst vill ha.

Nanne Bergstrand testade 27-åringen till vänster i sitt 4-2-3-1-system och Romário visade direkt att KFF lär få väldigt stor nytta av hans känsliga fötter.

– Jag trivs bra ute till vänster också så det var inga problem. Vi fick en bra start nu och det gäller att vi fortsätter jobba hårt med det vi har påbörjat, säger Romário.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.