Mor och son ordnade dubbla terrängguld

Högby IF har en fin tradition i terräng-SM i friidrott.
För sjätte året i rad tog klubben guld - den här gången två stycken.
16-årige David Nilsson stid för den stora prestationen
Nyheter • Publicerad 5 maj 2003

David Nilsson är fortfarande ett år yngre än flera av sina konkurrenter, men visade ingen respekt på den två varv långa banan - totalt 4000 meter - som bestod både av gräs och grus.

David tog en lugn start och var inte bättre än 25:e man ut från startrusningen, men snabbt började han plocka placeringar.

Efter 500 meter hade han tätkontakt - och efter varningen vid två kilometer försökte han sig på ett litet ryck, som de flesta inte orkade svara på. Bara jämngamle göteborgaren Mohammed Bashir orkade gå med.

Elva sekunders segermarginal

Men till slut fick även han ge sig och David kunde gå i mål med elva sekunders segermarginal ner till Bashir. Guldtiden blev 13,21.

- Det var roligt men jobbigt. Hade ingen speciell taktik det fick bli som det blev, säger David till friidrott.se.

Det andra guldet till Högby stod mamma Katarina Nilsson för när hon tämligen ohotad vann K45-klassen med över en minuts marginal.

I damklassen gjorde debuterande Sofie Forsberg en fin insats med en 21:a plats.

Här slutade Oskarshamns Sofie Barkstedt på en meriterande sjundeplats.

I M40-klassen blev Högbys Ola Slättengren 13:e man och i K55 sprang Lilian Brorsson in som fyra.

(Barometern-OT)

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.