Mikael Blomberg lämnar Kalmar FF för IFK Norrköping

Den sociala biten fungerade inte.
Mikael Blomberg flyttar hem till Norrköping.
- Känslorna just nu är delade, men sett till familjesituationen var det här det bästa beslutet.
Nyheter • Publicerad 30 november 2006

Det blev inte en tredje säsong i Kalmar FF för Mikael Blomberg.

Mittfältaren har nu ett treårskontrakt med IFK Norrköping som ligger och väntar på honom.

Blomberg handplockades av Nanne Bergstrand för två år sedan efter att IFK Norrköping erbjudit honom ett kontrakt som mittfältaren tyckt var alltför dåligt.

Kontraktet med Kalmar FF var skrivet på tre år men i det fanns en klausul som sa att "Blomma" kunde lämna.

Klausul i avtalet - Jag var ganska gammal när jag kom till Kalmar och var noga med att skriva in en klausul i avtalet om nåt skulle hända, säger 32-årige Mikael Blomberg.

Sportsligt sett har han firat stora framgångar i Kalmar.

- Det har varit ett lyft för mig som fotbollsspelare. Jag tycker själv att jag haft två lyckade säsonger och att som i år göra sju mål känns riktigt bra.

Gemensamt beslut Men för att prestera på planen krävs att allt runt omkring också fungerar.

Det har det inte gjort för familjen Blomberg.

- Vi känner att det inte har fungerat hundraprocentigt i Kalmar. Det är därför vi flyttar på oss. Jag har varit iväg väldigt mycket och Åsa (Mikaels fru, reds anm) har känt sig låst med barnen. I Norrköping har vi mor, far och kompisar nära. Det är ett gemensamt beslut vi tagit.

? Barometern har tidigare berättat att Filip Nekmouche och Brima Koroma är på väg bort från KFF. Nu är det klart att de båda, som kom samtidigt från Enköping för två år sedan, inte kommer att få någon förlängning av sina utgående kontrakt. Nekmouche är på väg till nya superettanlaget Sirius.

(Barometern-OT)

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.