Mendes skada har inte läkt

Daniel Mendes missar KFF:s träningsturnering i dag. Brassen har sprickor i foten och är osäker inför den allsvenska omstarten om två veckor.
Nyheter • Publicerad 16 juni 2012

Det var mot Åtvidaberg i näst sista matchen innan uppehållet som Mendes sparkade ihop med en motspelare. Brassen undersöktes och två sprickor i foten hittades, vilket stoppade Mendes från matchen mot IFK Göteborg.

– Efter tre veckor hade det inte blivit bättre. Vi gjorde en ny magnetröntgen och det visade att skadan var kvar, säger Mendes.

Prognosen sa då att det skulle ta tre veckor till att läka skadan. En har gått.

– Det känns bättre nu och jag hoppas kunna börja med boll i nästa vecka. Jag siktar på att vara tillbaka mot Syrianska, säger Mendes.

KFF spelar på lördagen Svenskfast cup i Ronneby mot Mjällby och Djurgården.

Lagen möter varandra i 45 minuter långa matcher. KFF åker med en stor trupp och har ett par byten planerade i halvtid – men det blir inte två elvor som mot Oskarshamns AIK.

– Vi möter allsvenska motståndare och det är bara två veckor kvar till det börjar igen, säger KFF:s assisterande tränare Giles Stille.

Johan Bertilsson har känning i ett knä, Markus Thorbjörnsson är förkyld och är osäker till spel medan Archford Gutu är på landslagssamling.

Pontus Persson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.