Mathias Johansson utskriven från sjukhuset

Mathias Johansson har fått lämna sjukhuset efter den våldsamma smällen i fredags.
- Just nu mår jag riktigt skapligt, säger han till Färjestads hemsida.
Nyheter • Publicerad 20 mars 2006

Tv-bilderna när Oskarshamnssonen tacklades medvetslös av Modos Tobias Enström i fredagens SM-kvartsfinal var riktigt otäcka.

Färjestads läkare Bo Lindwall vittnar också om att det kunde gått riktigt illa.

- Mathias uppvisade kvävningssymptom. Det första jag fick göra var att dra ut tungan ur halsen och lägga honom i fram stupa sidoläge, säger han till Expressen.

Landslagsmannens huvud, nacke och bröstkorg skiktröntgades natten mellan fredag och lördag och på lördagseftermiddagen skrevs han ut från sjukhuset, sedan det konstaterats att han inte hade några allvarliga skador.

Mathias Johansson - som i fredags blev den spelare i Färjestad som gjort flest matcher i klubben genom tiderna (675) - måste sannolikt vila hela den här veckan innan han eventuellt kan hoppa in i SM-slutspelet igen. Humöret är det emellertid inget fel på.

- Jag får väl beställa en hämtpizza, ta en bira och kolla lite hockey, skojade "Matte" efter utskrivningen.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.