Måltorkan består för Nybro

Nybro Vikings har bara gjort ett mål på 122 minuters spel.
På söndagen blev laget nollat av Almtuna.
- Vi missar på tok för mycket, säger tränaren Mikael Tisell.
Nyheter • Publicerad 6 februari 2006

I fredags fixade Nybro två poäng efter Kalle Zettervalls segermål i sudden death mot Sundsvall (1-0).

I går kammade laget noll.

Efter en chansmässigt relativt jämn match kunde Almtuna vinna med 4-0. Detta sedan Uppsalalaget haft flyt både med målen och domarbedömningar, enligt Mikael Tisell.

"Hjälp av domaren" - Almtuna var bra och att de vann kan jag köpa. Tyvärr får de hjälp av domaren som gör en mängd märkliga beslut som går ut över oss. Vid deras första mål ligger exempelvis en Almtunaspelare inne i vårt mål en lång stund innan de klappar in pucken, suckar Nybrotränaren.

Almtuna ledde ändå rättvist efter första perioden, men i den andra spelade Nybro bra. Skapade mängder med chanser nere hos målvakten Gusten Thörnqvist utan att få pucken i mål.

- Tyvärr har Almtuna flyt när de gör sina mål. Puckar som studsar snett för oss, säger Tisell.

Med underläge 0-3 inför sista perioden såg matchen körd ut.

Optimistiskt Nybro inledde dock optimistiskt och hade bud på reducering när ännu ett tungt domslut grusade alla förhoppningar.

Mikael Tisell:

- Elias Fälth lyfter upp klubban på deras spelare, tar pucken och åker vidare. Deras kille tappar balansen och åker in sargen. Domaren visade först ut Elias för hakning - men ändrade sig senare till matchstraff när det visade sig vara en skada. Obegripligt, dundrar Tisell.

Resten av perioden blev stökig med mängder av utvisningar.

Almtuna kunde göra ytterligare ett mål i powerplay.

- Trots allt tycker jag vi gör en bra insats. Vi spelar tätt och skapar chanser. Det är effektiviteten som skiljer lagen åt den här gången, säger Tisell.

Du valde att bänka Ola Nilsson till förmån för nye Christopher Nilstorp - trots Olas kanonmatch i Sundsvall. Varför?

- Vi hade bestämt på förhand att de skulle koncentrera sig på en match var. Nilstorp gjorde en bra match han också. Jag tror inte Ola hade förändrat resultatet.

Tio dagars uppehåll För Nybro väntar nu ett tio dagar långt uppehåll innan slutspurten drar igång på allvar.

Sundsvall har den sista negativa kvalplatsen, nu tre poäng efter Nybro.

- Vi har ett tufft program kvar, men det har Sundsvall också. Det kommer att bli en rysare ända in på mållinjen, tror Vikingstränaren.

(Barometern-OT)

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.