Målkalas efter vändning

Lindsdals IF tog chansen att haka på toppen i fotbollstvåan efter 7–4-segern mot Kvarnby IK. Men den satt långt inne.
Nyheter • Publicerad 8 juni 2013
Johan Wittberg manar på sina lagkamrater samtidigt som Victor Byström klappas om efter sitt reduceringsmål till 1?2 i första halvlek. Laget skulle få jubla hela sex gånger till innan matchen var över.
Johan Wittberg manar på sina lagkamrater samtidigt som Victor Byström klappas om efter sitt reduceringsmål till 1?2 i första halvlek. Laget skulle få jubla hela sex gånger till innan matchen var över.Foto: Johanna Eriksson

Innan det ens hade gått 20 minuter hade gästande Kvarnby både tagit ledningen och utökat densamma. Detta trots att Lindsdal haft en riktigt bra chans redan efter en minut. Men ineffektiviteten var stor hos hemmalaget i den första halvleken. I halvtid stod det 1–2, men det kunde lika gärna varit 3–2 till Lindsdal.

Laget fick dock utdelning efter paus. Vändningen började när Jacob Petersson byttes in ungefär 20 minuter in i andra. Inom loppet av några minuter hade han gjort två mål.

– Vi gör sju mål och skulle kanske kunna göra tre-fyra till, säger tränaren i hemmalaget, Kent Bohman.

Med sex mål i den andra halvleken kunde han trots missarna i första berömma anfallsspelet. Men det fanns också saker som kunde ha varit bättre.

– Det som inte är bra är vårt försvarsspel, och då pratar vi inte fyrbackslinje. Alla är försvarsspelare när vi inte har boll. Vi kommer i otakt och är för dåliga i vårt presspel, analyserar Bohman.

Läs mer i måndagens papperstidning.

Viktor Blomberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.