Målilla vände och vann

Målilla besegrade Tranås. Och knep en extra bonuspoäng till fortsättningsserien.
- Det här var bra för moralen, säger tränaren Christer Eriksson efter 5-3-segern
Nyheter • Publicerad 13 januari 2003

Förutsättningarna inför matchen var att om Målilla slog Tranås, samtidigt som Borgia besegrade Öjaby så skulle Målilla kliva förbi Öjaby i tabellen och få en extra bonuspoäng - det vill säga tre i stället för två - med sig till fortsättningsserien.

Och det var precis vad som skedde.

Men det satt hårt åt.

Med 17 minuter kvar ledde gästande Tranås nämligen med 3-1 - då flyttade Målilla upp laget och satte hård press på motståndarna.

Och på sex makalösa minuter vände hemmalaget 1-3 till 5-3 och vann matchen.

- Vi har fått tillbaka rutinerade spelare som Christoffer Nordström och Fredrik Widén vilket betyder mycket för vårt spel, säger Christer Eriksson.

Fredrik Widén, som spelade nästan hela matchen, gjorde för övrigt sin första match sedan det allsvenskan kvalet i våras - och han gjorde det med den äran.

Vad betyder den här segern - förutom den extra bonuspoängen?

- Det är bra för moralen att vi lyckats vända underlägen både mot Tranås och Finspång - det tar vi med oss till fortsättningsserien, säger Christer Eriksson.

Plus till toppduo

Hela Målillalaget skötte sig bra, men extra plus går till toppduon Martin Ohlsson och Christoffer Nordström.

Fortsättningsserien drar i gång på lördag, för Målillas del med hemmamatch mot Mölndal. Övriga lag i serien blir Lesjöfors, Otterbäcken, Mölndal, Slottsbron, Öjaby, Borgia och Finspång.

Lite smolk i glädjebägaren innebär det dock att Torbjörn Klang drog på sig ytterligare ett matchstraff - efter slutsignalen - och nu blir avstängd upp till tre matcher i fortsättningsserien.

CHRISTIAN GUSTAFSSON

Målilla: 1-1 (4) Martin Ohlsson, 2-3 (73) Christoffer Nordström, 3-3 (74) Martin Ohlsson, 4-3 (76) Thomas Lenegård, 5-3 (78) Thomas Nyman.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.