Annons

Lundell tillbaka i Victoriahallen

För ett par månader sedan delade Johannes­ Jönsson och Marcus Lundell målvaktssysslan i Nybro. I kväll ställs de mot varandra.
Nyheter • Publicerad 23 februari 2012
Tidigare Nybromålvakten Marcus Lundell ställs i kväll mot sin gamla klubb. Foto: BLT/ Bo Åkesson 
Tidigare Nybromålvakten Marcus Lundell ställs i kväll mot sin gamla klubb. Foto: BLT/ Bo Åkesson Foto: 

Trots att Marcus Lundell stod tolv av 14 matcher i allettan, så känner han sig inte säker på att det är han som står mellan stolparna i Victoriahallen i kvällens match.

– Under de sista fyra matcherna i allettan stod jag och Jesper (Engelin) varannan match. Två jämna målvakter, men givetvis hoppas jag att det är jag som får chansen. Men just nu vet jag varken ut eller in om vem som kommer få stå.

Annons

Lundell lämnade Nybro Vikings i slutet av november. Han gick till Olofström – en bekant klubb sen tidigare. Lundell fick snabbt förtroendet av tränaren Mats Lusth och var utan tvivel lagets förstemålvakt i allettan.

– Det har gått bra, men framförallt har tiden sedan jag lämnade Nybro, gått väldigt snabbt. Det har varit många roliga och bra matcher i allettan.

Under tiden i Nybro delade Marcus Lundell och Johannes Jönsson i princip på matcherna. Om Lundell står i Victorhallen, kommer han ställas mot en Nybromålvakt i högform.

– Han statistik är ju fantastisk. Och den ljuger ju inte. Men jag tycker det mer visar det spel och lugn han visar upp just nu.

Hur ska ni få hål på Jönsson?

– Det gäller att ha trafik framför mål. Har vi det blir det svårare för honom. För ärligt talat, ser han pucken, tar han allt.

Även Jönsson har goda saker att säga om sin gamle målvaktskollega.

– Han är en duktig målvakt, som oerhört seriös i allt han gör. Det kommer bli roligt att ställas mot honom, säger Jönsson.

Olofström avslutade allettan svagt, med 21 insläppta mål på fyra matcher.

– Först och främst, är det bara att erkänna att vi inte har haft 100 procent inställning i de matcherna. Det är inget vi strävar efter, men efter att vi blivit klara för playoff, har det känts lite så. Men jag tycker att vi har go känsla i laget inför playoff-matcherna.

Annons

Hur kommer det bli att möta ditt gamla lag?

– Det kommer bli skitkul att möta dem. Mest med tanke på hur speciell säsongen blev för dem, men också för att jag trivdes så bra i klubben. Resultatmässigt har de imponerat. Det verkar som att Mike (Beharrell) har fått ihop laget.

Vad tror du kommer bli avgörande i matcherna mot Nybro?

– Jag tror det kommer bli täta matcher, så spelet i box play och power play, kommer bli ruskigt viktigt. Men även laget som kan spela enkelt och rejält, kommer ha en stor chans att gå vidare.

Klubb: Olofströms IK?–?fyra i allettan södra. Möter Nybro Vikings i play off 1.

Ålder: 26.

Position: Målvakt.

Siffror i Olofström:

Division 1 F: Fyra matcher, 91,15 i räddningsprocent.

Allettan södra: Tolv matcher, 89,60 i räddningsprocent.

Daniel Grozdanovski
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons