Livet leker för Haeggman

För någon månad sedan slog han de första slagen.
I helgen gick han den första 18-hålsrundan.
Joakim Haeggman är på väg tillbaka från sin fotskada
Nyheter • Publicerad 17 maj 2003

Det var precis innan jul förra året som olyckan var framme. Joakim Haeggman skulle spela hockeybockey med kompisarna. Ett felskär på isen gjorde att han fick åka ambulans till sjukhuset med bruten fot i stället.

Nu, fem månader senare, har Haeggman på allvar börjat förberedelserna inför sin comeback på golfens Europatour.

- Jag spelade första 18-hålsrundan i söndags, säger Haeggman som har en lång träningsperiod bakom sig - och framför sig.

- Jag var på motionscykeln så fort jag blev av med gipset och i mitten på mars kunde jag belasta foten till hundra procent.

Det blev många vårtimmar i gymet och i april slog Haeggman sina första bollar på fyra månader.

- Jag är starkare än någonsin, men jag har fått jobba lite på flexibiliteten. Kroppen var inte van vid att inte slå en sving på så länge.

När vi träffade dig på sjukhuset i december sa du att om du hade flyt så slog du bollar i april. Det verkar som allt gått bra?

- Allting har gått helt enligt planerna. Jag känner mig hel och fräsch.

Förra veckan var Joakim i Tyskland med sin tränare Simon Holmes och nötte teknik.

Det jobbet fortsätter någon månad till, innan det är dags att vässa spelet ordentligt. Comebacken är planerad till lag-SM i mitten på juli.

- Sedan spelar jag Irish Open, Scandinavian Masters och Nordic Open i Danmark.

Ny flickvän

Max tio tävlingar på Europatouren blir det under säsongen. På det viset får han, på grund av sin fotskada, behålla tourkortet även nästa säsong - oavsett hur det går i år.

Skadeuppehållet har naturligtvis varit tungt för Joakim Haeggman, men det har också inneburit att han har hunnit med en del annat.

Till exempel arbete med sponsorerna, som samtliga stannat kvar under skadeperioden, och arbete med tv-programmet Golftimmen som visas i TV4:s digitala kanal under våren.

- Jag är instruktör och medprogramledare. Vi spelade in under sju dagar. Det var massor av omtagningar och mycket som skulle stämma, men det var roligt.

Under våren har Joakim dessutom hunnit installera sig i sin nya flickväns lägenhet i Kalmar.

- Emelie flyttade ner från Stockholm och eftersom jag har haft gott om tid så har vi fått en bra start här.

Ett faktum som förstås bidrar starkt till Joakim Haeggmans allmänna välbefinnande.

- På må bra-skalan är det just nu en åtta av tio, säger han med ett flin.

Jonas Kanje
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.