Lika många mål som Bofors men förlust ändå

Nybro Vikings var bara en domarmiss från poäng mot Bofors.
– Vi gör lika många mål som Bofors men domaren ger dem ett till, säger Nybrotränaren Mikael Tisell efter 3–2-förlusten i Nobelhallen.
Nyheter • Publicerad 4 mars 2006

Den märkliga situationen som Mikael Tisell syftar på inträffade i början av den andra perioden vid ställningen 1–0 till Bofors. Det var Kristoffer Näslund som sköt ett skott mot Nybromålet, men missade. Pucken gick istället utanför och på Nybrobacken Elias Fälths skridsko innan den returnerades i samma riktning som den kom.

– Och så dömer domaren mål för det. Alla i hallen utom han såg att det tog på Fälths skridsko och inte i målet, säger Mikael Tisell.

Målet kom också i ett mycket tungt läge för Nybro som jagade en kvittering. Jonny Ågren lyckades dock reducera bara några minuter efter och ge Nybro häng igen, men närmare än så skulle laget inte komma. Istället blev det Bofors som gjorde nästa mål i powerplay i början av den tredje perioden. Nybros sista mål gjordes även det av Jonny Ågren, bara nio sekunder före full tid.

– Jag tycker att det är jämn strid hela matchen. Det var vår klart bästa match mot Bofors. Så bra bakåt som vi spelade och så mycket chanser framåt som vi skapade har vi inte gjort innan mot dem, säger Mikael Tisell som tvingats se sitt Nybro förlora alla säsongens fem möten med Karlskogalaget.

I Nybromålet svarade Christopher Nilstorp åter för en mycket stabil match och trots att han fick 33 skott emot sig hade även han bra hjälp från försvaret.

– Vi spelade enormt aggressivt under hela matchen och det är synd att vi inte kan få med oss en poäng för det, menar Mikael Tisell.

Men även om det inte blev några egna poäng i går kunde Nybrolägret glädjas åt att Västerås gjorde sitt jobb och besegrade Sundsvall. Nu ska mycket till för att Nybro ska missa chansen att hålla sig kvar utan kval, även om Mikael Tisell väljer att fortsätta ligga lågt.

– Jag tänker inte jubla förrän allt är klart, säger han.

(Barometern-OT)

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.