"Laget med störst tålamod vinner"

– Det var väldigt lätt att få spelarna att tänka i rätt banor inför matchen mot Malmö FF. Jag hoppas det sitter i, säger Nanne Bergstrand.
Nyheter • Publicerad 24 oktober 2010

Kalmar FF-tränaren syftar på den organisation, disciplin och beslutsamhet som gav tre oerhört viktiga poäng på Swedbank stadion.

– Det är två väldigt bra kontringslag som möts på söndag. Laget med största tålamod vinner.

KFF jagar ny topp fem-placering och då krävs sju av nio möjliga poäng tror Bergstrand. För att besegra Mjällby måste hemmalaget hantera blekingarnas två giftiga anfallare Marcus Ekenberg och Moestapha El Kabir.

– Sedan finns det bitar i deras försvarsspel som är väldigt bra, men också saker som de inte blivit utsatta för än. Det hoppas jag vi kan hota dem med. Mer än så vill jag inte säga.

Nanne Bergstrand ägnade delar av den träningsfria fredagen till att redigera en dvd med gästernas styrkor och svagheter.

Emin Nouri är avstängd och ersätts troligtvis av Mattias Johansson. Tobias Eriksson har fortfarande lite problem med sitt knä och han fick dessutom en smäll över foten mot Malmö. Hans medverkan avgörs efter dagens träning. Ricardo Santos är dessutom tillgänglig för spel.

På söndag får vi se om Kalmar FF:s goda form – 13 poäng på de senaste sex matcherna – håller i sig.

Peter Ahlén
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.