Krigaren ledde S/SK till seger

En kämpe, en bastukväll och - såklart - världens bästa Carlsson.
Så lätt kan det vara att vända dystra trender.
- Otroligt skönt, säger S/SK:s härförare Daniel Andersson.
Nyheter • Publicerad 19 december 2005
Daniel Andersson avgjorde matchen mot Östra med sitt mål i numerärt underläge. "Vinner vi hängmatchen mot Mullsjö är    vi verkligen med och slåss i toppen, säger slitvargen.
Foto: Anders Johansson
Daniel Andersson avgjorde matchen mot Östra med sitt mål i numerärt underläge. "Vinner vi hängmatchen mot Mullsjö är vi verkligen med och slåss i toppen, säger slitvargen. Foto: Anders JohanssonFoto: Anders Johansson

Det har inte spelat någon roll hur många mål till goda Slätafly/SK haft på sistone. Laget har inte spelat innebandy i 60 minuter och till synes idiotsäkra ledningar gått upp i rök, precis som senast mot Vimmerby och innan dess hände samma sak i Göteborg.

Trenbrott efterlystes.

Bastukväll blev lösningen.

- Vi har inte tränat alls annat än ett teoripass för att gå igenom hur vi ska uppträda. Och för att göra något helt annat fixade vi en bastukväll också, säger S/SK-tränaren Patrik Lönell.

Östra bortgjort Om det var bastun som fick fart på torsåslaget låter vi vara osagt, men underpresterande Östra från Jönköping hade aldrig en chans.

- Taktiken fungerade perfekt. Vi pressade dem högt till en början för att få igång hela laget, sedan sjönk vi tillbaka lite och kontrade. Precis så ska vi spela, vi är ett kontringslag, säger Daniel Andersson, planens gigant.

Andersson i fokus Visserligen i skarp konkurrens med storspelande Viktor Larsson i S/SK-målet, målsprutan Jonas "Osa" Carlsson - tre mål från hans klubba, samt backen Martin Magnusson som för dagen spelade forward. Men det var ändå krigaren Andersson som stod i fokus den här matchen. Det visade han inte minst då han i numerärt underläge fräckt stal bollen av en motståndare och med tio envisna åsnors vilja tryckte in såväl bollen som två motståndare plus sig själv i Östras mål.

"Osa" på lekhumör - Kalla det ett viljemål, skrattar Andersson.

- Det målet tog musten ur dem och sedan tycker jag att vi hade bra kontroll på matchen.

Kontrasterna gentemot "Osas" andra mål, en straff, kunde inte vara större.

Bolleleganten fintade ett högt skott och rullade nästan plågsamt retfullt in 5-1 under en bortgjord jönköpingskeeper.

- Ja, vad ska man säga? Inte riktigt min typ av mål kanske, flinar Daniel Andersson.

Tobias Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.