Klart för toppgolf i Kalmar och på Öland

Till hösten bjuds den lokala golfpubliken på en riktig godbit.
Då avgörs Lernia Masters Golf - en inbjudningstävling med europatourspelare både på herr- och damsidan.
Nyheter • Publicerad 3 mars 2006

- Vi tror det kommer att bli en kanongrej, säger Kay Wiestål som sitter i arrangörsstaben.

Tanken var att Masterstävlingen skulle spelats redan ifjol, men då fanns inte de ekonomiska förutsättningarna. I år har tävlingen skrapat ihop en budget på 1,8 miljoner kronor och kommer att spelas på tre banor - Kalmar GK, Grönhögens GK och Ekerums GK - mellan 21-23 september. Datumet är valt eftersom Ryder Cup spelas samtidigt och ger då utrymme att locka toppspelare till Lernia Masters.

Intensivt arbete - Arbetet har varit intensivt med att få hit spelare. Startfältet är inte klart ännu men vi har använt Jocke (Haeggman) för att locka till oss bra namn. Sedan har vi naturligtvis bra kontakter själva. Siktet är inställt på att få hit svenska europatourspelare och förhoppningsvis någon från USA på damsidan, säger Wiestål.

Olander och Gottmo spelar Klart är att förstås kalmarstjärnorna Mårten Olander och Åsa Gottmo kommer att spela. Joakim Haeggman har också tackat ja, men kan bli aktuell som ledare i Ryder Cup vilket i så fall gör att han tvingas tacka nej.

Lernia Masters avgörs enligt Dunhill Links-modell. Det blir först kvalspel på Kalmar GK och Grönhögens GK de två inledande dagarna.

Sedan avslutas det med final på Ekerum. Tävlingen kommer också att tv-sändas i Sport-Expressen.

- Vi ser det här som ett stort tillfälle att låta oss i den här regionen får se våra stjärnor på nära håll. Den möjligheten är ju annars så begränsad, säger Wiestål.

Tävlingen är tänkt att bli årligen återkommande.

Åtta klubbar är med om arrangemanget och i framtiden lär tävlingen spelas även på Nybro GK, Emmaboda GK, Möre GK, Saxnäs GK och Oskarshamns GK.

Jörgen Ström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.