Klara för finalvarven i Nordea Masters

En fin start av Robert Karlsson. Och en lysande avslutning av Joakim Haeggman. Båda Kalmars hopp klarade cutten i Nordea Masters i golf.
Nyheter • Publicerad 8 juni 2012

Rutinerade Haeggman och unge amatören Karlsson har lekt följa John under den svenska Europatourtävlingens första två dagar. Båda noterades för 72 slag under onsdagen – och båda gjorde två 70-ronder under torsdagen.

Det betyder klarad kvalgräns och finalspel fredag lördag.

– Jag är oerhört nöjd. Jetlagen från USA börjar bli rätt tung men jag klarar att fokusera på banan. Det är lite värre efter ronderna, säger Robert Karlsson.

Karlsson inledde gårdagsvarvet bra med tre birdies på de sex första hålen. Sedan kunde han stabilt bevaka sin position.

– I dag spelade jag bra, kände mig piggare än i onsdags då jag fick slita för att överleva. Jag kontrollerade svåra hålen och tog chanserna på de lite enklare.

Klubbkompisen Joakim Haeggman fick en trög start med tre bogeys på de första nio hålen men spelade fenomenalt sista nio där han var fem under par totalt – toppat med en eagle på tolvan.

– Starkt av Jocke att vända på det. Kanske blir vi lottade i samma boll i morgon (läs idag) – det hade varit skitkul, säger Robert Karlsson.

Förhoppningar nu?

– Att fokusera och njuta av läget. Målet var att klara cuten – nu är allt bonus.

Världstrean Lee Westwood visade klassen på den andra ronden i Nordea Masters i golf. Engelsmannen gick under idealiska förhållanden på Bro Hof runt på 64 slag, åtta under par, och kopplade med 132 slag sammanlagt ett bastant grepp om ledningen. Bollkollegorna Peter Hanson och Alex Norén gick på 68 respektive 66 slag. Sammanlagt är Hanson tre slag efter Westwood, medan titelförsvarande Norén står på 140 slag.

Jörgen Ström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.