Kimby tar sats mot elitserien

Förra säsongen åkte Robert Kimby ur allsvenskan med Nybro Vikings. Nu spelar 25-åringen för en plats i elitserien - med Almtuna.
Nyheter • Publicerad 24 mars 2010
Robert Kimby
Robert KimbyFoto: Anders Johansson (arkivfoto)

Få trodde på er i förväg och nu ligger ni på elitserieplats (tvåa) med fyra poäng efter två matcher, vad är förklaringen?

- Vi jobbar hårt och sliter för varandra i varenda byte. Svårare än så är det kanske inte.

Är du överraskad?

- Både ja och nej. Man ska inte dra för stora växlar efter två matcher, men samtidigt har vi hela tiden vetat att kapaciteten finns.

Ni möter Växjö på bortaplan på torsdagen, vad tror du om den matchen?

- Det blir tufft. De har två pluspoäng upp på oss på fyra matcher i grundserien, och det har varit täta matcher.

Du spelade kval med Nybro i fjol och åkte ur allsvenskan, jämför skillnaden med Almtuna nu?

- Det gick inget vidare då, nu är det tvärtom. Det betyder väldigt mycket hur det har gått under säsongen. Nu kommer vi från en säsong där det har gått väldigt bra, i Nybro hade vi förlorat hela tiden. Går man som Södertälje och Rögle in i en kvalserie för att hålla sig kvar och har förlorat hela säsongen så är det så mycket som står på spel och en helt annan press. Vi har inget att förlora så det är bara att ge järnet.

Vad tror du om era chanser att nå elitserien?

- Vi får ta en match i taget. Det är en klyscha, men det är så vi får se på det. Vi vill vinna så många matcher som möjligt och skulle vi gå upp så skulle man bli skitglad.

Göran Sundberg/TT

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.