KFF-spöket tillbaka i Kalmar

Jonas Wallerstedt brukade sänka Kalmar FF.
Nu ska 36-åringen träna med IFK Berga.
– Passar perfekt när jag är här och pluggar, säger han.
Nyheter • Publicerad 28 maj 2014
Kalmar FF-spöket Jonas Wallerstedt är tillbaka i Kalmar. Han är snart färdig med en pilotutbildning och ska dessutom hålla i gång med IFK Berga.
Kalmar FF-spöket Jonas Wallerstedt är tillbaka i Kalmar. Han är snart färdig med en pilotutbildning och ska dessutom hålla i gång med IFK Berga.Foto: Anders Johansson
Foto: 

I supercupfinalen 2008 sänkte Jonas Wallerstedt KFF med två mål när IFK Göteborg vann med 3–1. Samma sak i allsvenskan senare samma år, forwarden gjorde ytterligare två mål i Göteborgs 3–2-seger.

Nu är KFF-spöket tillbaka i stan.

Wallerstedt läser till trafikpilot och avslutar utbildningen i Kalmar. Nu ska 36-åringen, som spelar division 3-fotboll med IFK Timrå, träna med division 2-nykomlingen IFK Berga med start på lördag.

– Det var Tobias Eriksson som förmedlade kontakten via Henrik Rydström. I går pratade jag med tränaren Ola Petersson. Jag vill gärna hålla i gång några veckor och då passar det här perfekt när jag är här och pluggar, säger Jonas Wallerstedt.

Vad har hänt de senaste åren?

– Jag avslutade elitkarriären för två år sedan och det var då jag började med utbildningen på allvar. Först tog jag ett privatcertifikat och nu blir jag förhoppningsvis färdig trafikpilot om några veckor.

Gör du fortfarande lite mål?

– Haha, ja, faktiskt. Jag har missat två matcher med Timrå den här våren men det har ändå blivit fem stycken. Det är väl helt godkänt, säger Jonas Wallerstedt.

David Winberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.