KFF kämpade sig vidare

Kalmar FF är vidare till tredje omgången i Svenska Cupen.
Men bortamatchen mot division II-laget Valsta/Syrianska blev en holmgång under mycket svåra yttre omständigheter
Nyheter • Publicerad 2 maj 2003

- Det var länge tveksamt om det skulle bli match, säger Nanne Bergstrand.

Hällregn en hel dag före match och regn även under matchen gjorde Råbergsvallen mycket hal och tungsprungen. Något större passningsspel gick inte att prestera, matchen blev kampartad.

KFF behärskade underlaget bäst och stod till slut som rättmätig segrare med 2-1.

- Jag tycker vi dominerade i första halvlek och trots att vi spelade sista halvtimman med tio man så var vi aldrig riktigt hotade i andra. Vi kunde låsa matchen efter vårt 2-1-mål, förklarar Nanne.

FF-tränaren gav Anton Holmberg chansen från start i anfallet - och Anton tackade med att göra ett mål och spela fram till det andra.

1-0 i 37:e minuten kom på nick efter frispark där Holmberg hann före målvakten och styrde bollen i nät.

Upptakten på andra halvlek blev händelserik. I 50:e minuten kvitterade Valsta/Syrianska - också på nick - sedan ett passivt KFF-försvar litat för mycket på Petter Wastå. Bara fem minuter därefter tog KFF ledningen på nytt. Anton Holmberg slog en mycket fin öppnande passning till Daniel Mobaeck som i friläge rullade in bollen.

Dennis utvisad

Ytterligare fem minuter senare blev Dennis Nilsson utvisad efter två gula kort, vilket tvingade Kalmar FF till flera rockader i laget.

- Totalt fick vi använda fyra olika mittbackar under matchen eftersom Jochim Lantz klev av med en kvart kvar. Jag tycker ändå att vi kontrollerade matchen bra.

Planen var så dålig i andra halvlek att det inte gick att spela konstruktivt, säger Nanne Bergstrand.

En godkänd KFF-insats var det, men inte mer.

Plustecken till Petter Wastå, Christofer Bengtsson, Henrik Rydström och Anton Holmberg. (Barometern-OT)

KFF: Anton Holmberg, Daniel Mobaeck. Valsta Syrianska: Elias Charbachi.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.