KFF fortsatt obesegrat efter 0–0

Noll mål för Djurgården.
Noll mål för Kalmar FF.
Och allsvenskans enda förlustnolla lever vidare ett tag till.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2014
Foto: 
Foto: JONAS EKSTR÷MER / TT

Det var några nollor att hålla ordning på efter Djurgårdens onsdagsmöte med Kalmar hemma på Tele2 Arena.

Djurgården lyckades aldrig spräcka KFF-målvakten Lars Cramers, trots ett rätt kompakt spelövertag under första halvlek. Lagkapten Andreas Johansson testade med både högern (Cramer räddade) och vänstern (utanför), medan Erton Fejzullahu fick första halvleks bästa läge när han missade målet med pannan.

Kort efter paus ändrade matchen karaktär när domare Johan Hamlin halade fram det röda kortet ur bakfickan. Djurgårdsmittfältaren Alexander Faltsetas hade sekunderna tidigare gått in med dobbarna före i en duell på offensiv planhalva. Utvisningen retade upp flertalet av de 10 641 åskådarna som just då tyckte att även domaren var en nolla – men efter matchen fick Hamlin rätt av Djurgårdens tränare Pelle Olsson.

– Den här gången förstår jag domaren, att han valde rött. Jag såg bilderna efteråt och det är inte mycket att säga om, sade Olsson.

Utvisningen gav Kalmar numerärt överläge och med det ett gyllene läge att spräcka Kenneth Høies nolla. Dansken hade så långt stått mer eller mindre sysslolös mellan Djurgårdens stolpar, men Kalmar blev farligare med en man mer på planen.

Närmare ett segermål än skytteligaledaren Måns Söderqvists stolpträff med timmen spelad kom dock inte gästerna.

– Vi har visserligen en i stolpen och en på mållinjen, men det är alldeles för lite på så lång tid, sade Kalmars tränare Hasse Eklund.

– Hade vi sagt innan att vi skulle ta en poäng borta mot Djurgården så hade vi varit nöjda med det, med tanke på det täta spelschemat. Men när vi fick en man mer i så lång tid så vi vill man ju så klart vinna matchen.

Eklund kunde efter 0–0 ändå glädja sig över en annan nolla, nämligen den som fortfarande är intakt i Kalmars förlustkolumn. Med fyra segrar och fyra oavgjorda är Kalmar fotbollsallsvenskans enda obesegrade lag, nu en poäng efter nya serieledaren Elfsborg.

Tränarkollega Olsson i Djurgården var också hyfsat nöjd med en poäng, med tanke på att laget fick kämpa med tio man i drygt 40 minuter:

– Totalt sett över 90 minuter, med de olika förutsättningar som var, så var det en av våra bättre matcher i år. (TT)

Tobias Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.