KFF blev utklassade på Borås Arena

Uruselt. Punkt. 90 minuter som bör raderas ur minnet fortast möjligt.
– Vi har inte tid att gråta, säger Djordjevic.
Nyheter • Publicerad 23 juli 2012
Foto: ERIK ABEL / SCANPIX

En prestation kan verkligen variera. Om den var på topp för en vecka sedan på Guldfågeln så hade man grävt ner sig ett par meter under botten i går.

KFF blev förnedrat på Borås Arena.

– Vi hade stora förhoppningar på det här, men det gick åt pipan. Vi har förberett oss väl och det känns som att vi även återhämtat oss bra sedan i torsdags så vi har inget att skylla på, säger Emin Nouri.

11–1 i avslut i första halvlek varav sex av hemmalagets var på mål. Två av dem resulterade. Lasse Nilsson slog Jörgen Skjelvik i luften och nickade in Andreas Klarströms inlägg efter tolv minuter, David Elm sköt 2–0 via Paulus Arajuuri i den 21:a. Daniel Mendes hade Kalmar FF:s enda chans, men skottet var ofarligt och gick högt över Kevin Stuhr Ellegaards ribba.

Det var siffror som speglade matchen väl även om KFF:s enorma problem med det nya snabba underlaget (Borås Arena fick sitt nya konstgräs under EM-uppehållet) inte fanns nedskrivet i någon statistik i paus.

– Det var som att spela i en rutschkana, men det är en sak som gör att Elfsborg är ett bra hemmalag och svåra att möta. Men vi kommer inte upp i nivå någon gång under 90 minuter i dag och det känns tråkigt, säger Emin Nouri.

Etrit Berisha tvingades till en prakträddning på Anders Svenssons nick i slutet av första och en benparad av hög klass hindrade Niklas Hult från att bli målskytt i slutet av andra. Lägg därtill att 3–0-skytten Victor Claesson hade en boll i stolpen och Nilsson och Marcus Rohdén båda hade chanser att utöka så kom KFF på något sätt ändå lindrigt undan med ”bara” 3–0 i baken.

– Vi har spelat bra ett tag, men nu hade vi en riktigt dålig dag. Varför det såg ut så här nu vet jag inte. Men vi måste glömma det här fort, vi har inte tid att gråta. På torsdag väntar match mot Osijek igen och den är väldigt viktig för oss, säger Nenad Djordjevic.

Ni såg ut att ha väldiga problem med underlaget?

– Ja, det var som att spela på is, som om man skulle spela hockey. Men det är inget att säga om, så ser det ut i Sverige på vissa ställen, säger Nenad Djordjevic.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.