Kalmarsund vann svängig match

Kalmarsund plockade andra raka segern när Röke besegrades på bortaplan. Spelmässigt var det dock ingen höjdarmatch nere i Tyringe.
Nyheter • Publicerad 17 oktober 2011

– Röke spelar bara på chans och springer mycket. Det gör att det inte blir någon struktur utan svängigt spel. Det visste vi på förhand och det var de tre poängen som var viktiga i dag, säger Kalmarsunds tränare Adam Kallenberg.

Bortalaget gick till pausvila med en uddamålsledning efter första akten. Röke kvitterade i inledningen av andra men därefter gjorde Kalmarsund tre mål på dryga fyra minuter.

– Det stängde matchen även om det var mycket chanser åt båda håll. Sista tio minuterna av matchen hade vi full kontroll, berättar Kalmarsundstränaren, som framför allt var nöjd med segern.

– Det är svårt att ta med något spelmässigt från en sådan här match. Det är tre poäng som räknas men vi får ändra vårt sätt att spela lite och det är positivt att vi klarar av det. Vi har alltid haft problem mot Röke på bortaplan.

Kalmarsunds målvakt Victor Johansson stod för en fin match, i övrigt var det ingen som stack ut över de andra i bortalaget.

– Alla kämpade bra, tycker Adam Kallenberg, som ser fram emot toppmatchen mot Engelholm nästa helg.

Innebandyettan

Röke 6 (2,2,2)

FBC Kalmarsund 8 (3,4,1)

Pontus Persson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.