Kalmars sköna svit

Den är gammal, rätt sliten.
Men Iffe-hallen är Kalmar Hockeys borg.
– Vi är starka här och vi vet om det, säger Victor Andersson.
Nyheter • Publicerad 26 november 2010
Foto: Mats Holmertz
Victor Andersson gjorde fyra av Kalmars mål när man besegrade Ljungby med hela 9?1.
Victor Andersson gjorde fyra av Kalmars mål när man besegrade Ljungby med hela 9?1.Foto: Mats Holmertz
Foto: Mats Holmertz

Segern i går var IF Kalmar Hockeys 26:e raka match i grundserien utan förlust. Det är ett bra omen att ha med sig när laget nu går in i säsongens andra del. Fortsättningsserien med åtta lag och betydligt tuffare motstånd.

– Jag tycker det är starkt att vi har så många i rad utan förlust hemma nu. Även om vi har gjort en del sämre matcher så har det här laget en mycket stark moral, säger Victor Andersson.

Forwarden gjorde fyra mål i går och ser het ut. Och om det är någon som vill att den här säsongen ska gå hela vägen så är det veteranen Andersson.

– Det har varit vårt mål i två år att gå upp i tvåan och i år ska vi bara klara av det. Det kommer att bli bättre motstånd nu och lag som vill spela hockey och jag tror det kommer att gynna oss, säger Andersson.

Även Ljungby var klara för fortsättningsserien inför matchen, men om det mest handlade om att skaffa sig ett mentalt övertag inför fortsättningen så brydde sig gästerna inte om den detaljen i den psykologiska krigsföringen. Ljungby kom till spel med endast tolv man och en målvakt.

– De spelade med mer än tre femmor sist och kommer vara ett helt annat lag nästa gång vi möter dem, säger Victor Andersson.

Matchfakta

IF Kalmar Hockey-Ljungby 9-1 (3-1, 0-0, 6-0)

Kalmar: Victor Andersson 4, Emil Ågren, Christoffer Karlsson, Martin Nilsson, Mikael Friberg, Calle Hallström.

Lagen i Alltrean - med start nästa helg

IF Kalmar Hockey, Ljungby, Finspång, Skillingaryd, Åstorp, Trelleborg, Sölvesborg, Glimma.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.