Kalmar FF får kritik av förbundet

Kalmar FF och agenten Oliver Cabrera får kritik av Svenska Fotbollförbundet för sin hantering av försäljningen av Patrik Ingelsten 2008.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2010
Foto: 

Kalmar FF anlitade Oliver Cabrera för att sälja sin skyttekung och problem uppstod när agenten samtidigt valde att skriva kontrakt med Ingelsten. Cabrera satt på dubbla stolar under en tid, ett uppenbart brott mot de regler som finns. När Patrik Ingelsten upptäckte det hävdes avtalet och han skickade ett brev till förbundet.

Kalmar FF har förnekat kännedom om att Ingelsten skrivit kontrakt med Ingelsten. Så här sa föreningens ordförande Johnny Petersson till Barometern: ”Jag har inte sett något kontrakt.”

Att rapportera vilka man företräder är agentens ansvar menar förbundet, men kritiserar även Kalmar FF och fastslår att det är föreningens ansvar att se till att den agent man företräder inte representerar andra parter.

Peter Ahlén
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.