Kalmar BTK vill tillbaka

Kalmar BTK:s säsong har varit kantad av motgångar. Uteblivna nordkoreaner. Arton raka förluster. Degradering från bordtennisens finrum. Men tongångarna hos klubbledningen är optimistiska.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2006

- På något sätt känns det skönt att säsongen är över, men det har ju inte varit någon rolig resa. Det är bara att suga i igen och ta nya tag, säger klubbens ekonomiansvarige Johnny Eklund.

Kalmar BTK har varit ett av Kalmars mest framgångsrika idrottslag någonsin med fyra SM-guld och flera säsongers spel i Champions League som kronan på verket.

"Komiskt" Men nu är det alltså spel i superettan som väntar.

- Det känns lite komiskt faktiskt, säger Kalmar BTK-spelaren Mårten Stenberg.

- Det känns inte negativt. Jag tror personligen att vi ska satsa uppåt igen och helt enkelt försöka ta oss tillbaka, säger Johnny Eklund.

Eklund anger de uteblivna nordkoreanerna som den största orsaken till att Kalmars säsong gick som den gjorde.

- Kim (Song Hui) var ju elitseriens bästa spelare förra året. Det är lite frustrerande. Vi har inte hört något sedan innan jul. Vi trodde hela tiden att de skulle komma eftersom initiativet kom från deras sida och att vi hela tiden fick positiva besked från det nordkoreanska konsulatet i Stockholm.

Styrelsemöte Klubben ska i nästa vecka hålla ett styrelsemöte för att besluta hur man ska gå vidare.

Inga spelare är än så länge knutna inför nästa års spel och Mårten Stenberg är i valet och kvalet om hur han ska göra inför nästa säsong.

- Om jag ska spela kvar ska vi ha ett slagkraftigt lag. Det är väl inte lika roligt om ambitionen inte är att komma tillbaka, säger han.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.