Kalmar AIK brände sista chansen

Kalmar AIK hade chansen att i säsongens sista match klara avancemanget till trean – men räckte inte till.
– Det känns tomt nu. Men det fanns ingen bensin, ingen energi kvar, säger Kalmar AIK:s tränare Marcus Kraaijenbrink.
Nyheter • Publicerad 16 oktober 2010

Istället var det Hässleholm som snodde platsen efter att ha besegrat Kalmar AIK med 2–0. Kalmar AIK låg under med 1–0 efter första, pressade på i början av andra men deras chanser att jaga ifatt förstördes 15 minuter in i halvleken då "klubben" drabbades av två röda kort.

För Pukebergs del slutade också kvalet illa. De förlorade med 3–0 i den avgörande matchen mot Torsås vilket gör att just Torsås är klara för spel i division 4 nästa år. Men Pukeberg har fortfarande chansen att klara sig kvar i fyran som en av de tre bästa tvåorna i kvalgrupperna.

I kvalet till division 5 så klarade sig både Vissefjärda kvar efter seger med 2–1 mot Vederslöv.

Och även Mörbylånga blir kvar i femman efter 2–0-seger mot Mörlunda.

IFK Kalmar vann säsongens sista match med 3–2 mot serieledande Dalsjöfors efter att Cassandra Olofsson avgjort i 87:e minuten. Men även Öster vann sin sista match vilket gör att IFK Kalmar, trots sin seger, slutar på en tredjeplats i tabellen.

Anton Rosander
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.