Joachim Lantz bestulen på SM-medaljen

Vid ett inbrott i bostaden blev förre Kalmar FF-backen Joachim Lantz bestulen på SM-medaljen från guldåret 2008.
Nyheter • Publicerad 11 juli 2012
Vid ett inbrott i Joachim Lantz och Malin Wollins bostad stals guldmedaljerna från cupsegern 2007 och SM-tecknet i allsvenskan 2008.
Vid ett inbrott i Joachim Lantz och Malin Wollins bostad stals guldmedaljerna från cupsegern 2007 och SM-tecknet i allsvenskan 2008.Foto: Anders Johansson
Foto: Sonja Palm

Natten mot tisdag bröt tjuvar upp ett fönster till Joachim Lantz och den kända krönikören Malin Wollins gemensamma hem i Djurängen i Kalmar. Inne i bostaden rotade gärningsmännen runt i hela huset och tog bland annat med sig Lantz medaljer från cupguldet 2007 och SM-tecknet ett år senare.

— Men de lämnade silver- och bronsmedaljerna. Jag har ingen aning om det är äkta guld och om det är något värde i dem, säger Joachim Lantz.

Även om medaljerna inte har något högt ekonomiskt värde så betyder de en del för guldhjälten från 2008.

— Nu låg de i källaren och jag har inte tittat på dem på länge men jag tror att det kommer att kännas värre när jag blir äldre. Då hade det varit kul att visa dem för barnbarnen. Det känns lite trist, säger han.

Har du någon förhoppning att få tillbaka medaljerna?

— Finns det guld i medaljerna är det säkert kört. Men jag vet inte om de är äkta, och vem vill köpa dem då?

Dessutom blev familjen av med en tv, kontanter och smycken.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.