"Jag hade en känsla i kroppen"

Skrällen i Skellefteå har fått en uppföljare.
Undret i Umeå.
I huvudrollerna: Dean Seymour och Timo Leinonen.
Men regissören - han vill ogärna stå i rampljuset.
- Det här är grabbarnas förtjänst, helt och hållet, säger Joakim Fagervall
Nyheter • Publicerad 24 januari 2003

Det är dagen efter IK Oskarshamns sensationella seger över Björklöven och man skulle kunna tro att tränare Fagervall bubblar över av lycka.

Riktigt så är det inte.

IKO-tränaren är ovanligt sansad.

- Man kan inte gå omkring på moln - det är det ändå så många andra som gör. Vi befinner oss fortfarande i skiten och behöver många fler poäng för att ta sjätteplatsen.

Analysera över grillen

- Värdet av den här segern får vi analysera till sommaren - vid grillen över en köttbit. Just nu är man så fokuserad på nästa match. Gör vi inte en bra match mot Hammarby är inte den här segern värd ett dugg, säger han.

Enligt Västerbottens-Kuriren är det 14 år sedan Björklöven svarade för ett liknande bottennapp?

- (skratt) Går man in med fel inställning så förlorar man. Men som det kändes i onsdags hade det inte spelat någon roll vem som stått på andra sidan. Jag sa faktiskt till Ola (Hydén) på ditresan, att "i dag vinner vi". Jag hade en underbar känsla i kroppen hela dagen, laget kändes väldigt fokuserat.

Stjärnorna blev statister

Björklövens stjärnor förvandlades till statister.

- Vi spelade som ett lag, de uppträdde som ett gäng individualister, konstaterar Fagervall. Jag tycker vi börjar närma oss det spel vi är bra på och som vi hade i höstas. Men nu möter vi helt annat motstånd och det tar lite tid att acklimatisera sig, man kan inte bara trycka på en knapp.

Men kanske mest imponerad var han av de sju fans som bilade nästan 200 mil för att heja fram laget.

- Sista 15 minuterna lyckades de till och med överrösta hemmapublikens burop - det vill inte säga lite.

JAN BRUNBY

Jan Brunby
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.