Israelssons startar camp

Bröderna Israelsson startar en fotbollscamp i Lindsdal.
Modellen? En viss forward i Milan.
– Jag har fått inspiration från Zlatan camp i Malmö, säger projektledaren Johan Israelsson.
Nyheter • Publicerad 20 april 2011
Foto: Anders Johansson
Lindsdalsfostrade Erik och Johan Israelsson startar en fotbollscamp på Fjölebro i sommar: "Tanken är att jag ska bidra med träningsövningar som vi kör i KFF och andra övningar som jag tycker är bra, säger Erik Israelsson", säger Kalmar FF-mittfältaren Erik Israelsson.
Lindsdalsfostrade Erik och Johan Israelsson startar en fotbollscamp på Fjölebro i sommar: "Tanken är att jag ska bidra med träningsövningar som vi kör i KFF och andra övningar som jag tycker är bra, säger Erik Israelsson", säger Kalmar FF-mittfältaren Erik Israelsson.Foto: Anders Johansson
Foto: Anders Johansson
Foto: Anders Johansson

Zlatan Ibrahimovic står bakom en av Sveriges största fotbollsskolor i Zlatan camp. Johan Israelsson var projektledare för LB07:s camp i Malmö.

Med Zlatans camp som modell startar nu Johan Israelsson en fotbollsskola på Fjölebro med det något otympliga namnet "Lindsdals fotbollscamp 2011 – i samarbete med förre Lindsdalsspelaren Erik Israelsson".

Till sin hjälp har Johan, 24 år, sin lillebror Erik Israelsson, 22. Både Johan och Erik är fotbollsfostrade i Lindsdals IF – Johan är tillbaka i Lindsdal efter en två-årig utflykt i LB07 i söderettan och Erik spelar nu allsvensk fotboll i Kalmar FF.

– Campen i Malmö föll ut väldigt väl och jag vill göra något liknande här. Det var givande att se alla glada barn i Malmö och hur mycket det betyder att a-lagsspelare är med och hjälper till och instruerar. Vi vill skapa förebilder på samma sätt och det har inte gjorts här i Lindsdal på ganska länge nu, säger Johan Israelsson.

Den veckolånga campen i sommar vänder sig till spelare runt om i regionen i åldrarna tio till 14 år och de unga spelarna kommer, bland annat, att instrueras av Kalmar FF-mittfältaren.

– Jag har starka rötter till Lindsdal och när Johan frågade om jag ville vara med så tvekade jag aldrig. Jag kommer att vara med på alla pass som jag kan. Tanken är att jag ska bidra med träningsövningar som vi kör i KFF och andra övningar som jag tycker är bra, säger Erik Israelsson.

Den nya campen handlar också om att knyta nya kontakter och stärka Lindsdals varumärke.

– I ett längre perspektiv vill jag att Lindsdal ska erbjuda en ännu bättre grund för att bli en utbildad fotbollsspelare och en bra människa. Ett annat mål är att ha många lag i seriespel.

Erik Israelsson:

– Jag kommer ihåg att våra gamla tränare i ungdomslaget visserligen ville vinna men det de är mest stolta över i dag är att alla i laget blev bra killar med bra värderingar. Det är något jag tänker på och vill förmedla.

När? I mitten av augusti.

Var? Fjölebro.

Hur? Kalmar FF-mittfältaren Erik Israelsson är fostrad i Lindsdal och kommer hjälpa till med träningsövningar och träningar. Eriks bror Johan Israelsson är projektledare.

David Winberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.