Iskall nystart för IFK Kalmar

Det finns inga genvägar.
IFK Kalmars 2011 började i går - i snöstorm.
– Kul att vara igång igen, säger mittbacken Anna Gustafsson.
Nyheter • Publicerad 30 november 2010
Foto: Paul Madej
Foto: Paul Madej
Foto: Paul Madej
Foto: Paul Madej
Foto: Paul Madej

Målsättningen är att IFK Kalmar ska vara ett allsvenskt lag 2013 och föreningen menar allvar med det. Tränaren Lasse Svensson har aldrig uttalat de orden, men har också krav. Så när många andra klubbar har vintervila inledde han nästa års säsong i går kväll.

Den började på ett kallt Fredriksskans och slutade i fullständig snöstorm.

– När vi började var det faktiskt inte så farligt, då var det grönt och fint. Men hade vi börjat träna nu hade det nog inte varit så roligt, sa Anna Gustafsson direkt efter träningen när spelarna hastade iväg till bilarna.

Finns det en risk att det blir en väldigt lång säsong om man startar så här tidigt?

– Nej, jag tror inte det är några problem. Vi har många unga tjejer också i laget så det är nog ingen fara, säger Anna Gustafsson.

Lasse Svensson tog hand om bollövningarna, Hans Engström körde fys parallellt med en av grupperna. De flesta av spelarna från årets lag var på plats och truppen är i stort sett spikad.

– Det finns någon plats kvar att fylla och vi har en spelare på gång utifrån. Sedan finns det väl en del frågetecken för spelare som var med i fjol, säger Lasse Svensson.

Om ni ska gå upp 2012, har du satt upp någon målsättning för det här året?

– Föreningen har visst sagt att vi ska gå upp säsongen efter den här. Men inom gruppen har vi inte satt upp något mål än. Man ska veta att vi inte är något etablerat lag i ettan. 25 procent av lagen i serien blir också nedflyttade så det är en tuff serie att spela i, helt klart, säger Lasse Svensson.

Säsongsstart: 29 november. Ledigt över jul och nyår.

Återsamling: 10 januari.

Träningsläger: Första helgen i april, fre-lör-sön, på västkusten.

Seriestart: Troligen helgen 16-17 april.

Träningsdos: Fyra dagar i veckan.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.