IKO vädjar om hjälp för att samla in 555 555 kr

IK Oskarshamn vädjar nu om hjälp från företagen för att klara elitlicensen.
- Vi hoppas att så många som möjligt kan tänka sig att ställa upp, säger styrelseledamoten Anders Österberg.
Nyheter • Publicerad 26 november 2003

I dagarna har ett brev gått ut till omkring tusen företag i Oskarshamns kommun.

I brevet redogör IK Oskarshamn för det ekonomiska läget i klubben och vilka premisser som gäller inför säsongen 2004/05 då Svenska Ishockeyförbundet inför den så kallade elitlicensen.

Ödesdatum

IKO har fram till den 30 april 2004 på sig att nå en budget i balans. Efter förra säsongen uppgick föreningens underskott till två miljoner kronor.

"Finansiellt budgeterar vi för ett positivt resultat detta verksamhetsår, men fortfarande krävs extraordinära insatser inom det finansiella för att säkra en fortsatt plats i hockeyns finrum", konstaterar klubben bland annat i brevet.

Kommunens företagare uppmanas att skänka 1 000 kronor vardera som en engångssumma till IKO:s insamlingskampanj Hockeykollekten. Pengarna går till ett låst konto. Målet med Hockeykollekten är att den ska inbringa 555 555 kronor - hittills är insamlingen bara uppe i

17 928 kronor.

Gå med bössor

- Man kan inte begära att man ska plocka ihop en halv miljon på nolltid. Vi tror heller inte att vi kan skrapa ihop så mycket pengar bara genom det här brevet, men vi hoppas att så många som möjligt kan tänka sig att ställa upp. Får vi 50 eller ännu bättre 100 företag som gör det har vi kommit en bra bit på vägen, säger Anders Österberg, som berättar att fler aktiviteter är på gång.

- Till exempel ska vi i styrelsen från och med söndag och tio helger framåt gå ut med bössor på stan och utmana föreningens ungdomslag i en insamlingstävling.

Jan Brunby
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.