IKO nära skräll mot Malmö Björklöven uppe på kvalplats till elitserien

IK Oskarshamn fick "bara" stryk med 1-2 borta mot serieledande Malmö.
- Det är inget att skämmas för, även om vi absolut inte är nöjda när vi förlorat, säger assisterande tränaren Marcus Norell.
Nyheter • Publicerad 21 februari 2006

Den sex matcher långa kryssviten är bruten. Men det var inte långt borta från att IKO lyckades hålla den vid liv även efter Skånebesöket.

Malmös båda mål kom till efter att IKO, som saknade sjuka duon Johan Ryno och Robin Ekström, gjort misstag. Vid 1-0 i mitten av andra bjöds backen Patrik Hersley på en spelvändning ända från egen zon. Fri med Timo Leinonen dunkade han in ett slagskott mellan finländarens ben och merparten av de 2 261 personerna på läktarna jublade.

2-0-målet föregicks av att IKO-spelarna helt enkelt "räknat fel" i egen zon. Ingen la märke till backen Johan Norgren, som kunde glida upp sätta tvåan i början av tredje akten.

Ett litet hopp om poäng tändes knappt tre minuter före slutsignalen. Fredrik Håkansson drog upp ett anfall och fick i väg ett skott. Corey Hirsch kunde inte hålla pucken, varpå Tomas Gustafsson kunde stöta sin sjunde balja för säsongen på returen.

- Vi tog time out och hade hoppats kunna trycka ner pucken djupt ner i Malmös zon. Men vi lyckades tyvärr inte skapa något riktigt tryck för att kunna plocka målvakten, säger Marcus Norell.

Finns det hedersamma förluster, så var det en sådan.

(Barometern-OT)

Ishockey. Björklöven tog över den fjärde och sista kvalplatsen till elitserien efter seger med 4-2 på bortais mot bottenlaget Sundsvall. Samtidigt förlorade Rögle hemma mot Nyköping med 0-2 på måndagen. De två kvalstreckslagen har nu samma poäng, men Rögle har en match mindre spelad, och tre hemmamatcher och två borta innan kvalstrecket dras. Björklöven har fyra bortamatcher.

Rögle har svajat på senare tid, och saknar förstås Kenny Jönsson, som är i full gång med Tre Kronor i OS i Turin.

Han kan vara tillbaka kommande måndag då Rögle möter ledande Malmö hemma. Men det är mindre troligt att backjätten är beredd redan då, om Tre Kronor spelar final dagen före, på söndag.

AIK jagar också kvalplats, är sex poäng efter Björklöven efter 2-1 mot Västerås.

(TT-Barometern-OT)

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.