GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

IFK sparkar Sofie Persson...

Med fem veckor kvar av kontraktstiden får Sofie Persson lämna IFK Kalmar. – Det är många olika saker som samverkat till det här beslutet, säger sportchefen Urban Bergsell.
Nyheter • Publicerad 29 augusti 2013
Urban Bergsell.
Urban Bergsell.Foto: 
Sofie Persson har spelat färdigt i IFK Kalmar. Föreningen väljer att bryta kontraktet trots att det bara återstår fem veckor av kontraktstiden.
Sofie Persson har spelat färdigt i IFK Kalmar. Föreningen väljer att bryta kontraktet trots att det bara återstår fem veckor av kontraktstiden.Foto: Anders Johansson

Bergsell vill inte gå in på skälen till att IFK Kalmar gör den här åtgärden.

– Det här är något mellan oss och Sofie. Men jag vill betona att det inte beror på några disciplinära orsaker, säger han.

Sofie Persson är både chockad och ledsen över det som hänt.

– Jag fick beskedet av Urban Bergsell bakom en husknut efter träningen i tisdags. Det tog någon minut. Mer tid än så behövdes inte för att göra sig av med mig.

Vad sa han?

– Att jag tar för mycket energi av gruppen.

Har du gjort det?

– Inte om du frågar mina lagkamrater som hört av sig till mig under dagen (läs onsdag). Och av Lasse Svensson (tränaren, reds anm) har jag bara hört att jag bidrar med energi.

Förvånad?

– Verkligen med tanke på att jag fick ett sms av Lasse dagen innan att jag kunde träna med IFK från den 1 september även nu när det blir en fortsatt utlåning till FC Oscarshamn.

Har du fått några signaler under säsongen?

– Ingenting. Däremot ställdes jag utanför truppen vid ett tillfälle när de sa att jag inte var tillräckligt glad.

Kan det finnas andra orsaker?

– Det måste det eftersom han säger att det är fler saker som samverkar, men inte vill säga vad.

Har du levt upp till den professionella attityd föreningen eftersträvar?

– Ja, och något annat har jag inte hört.

Urban Bergsell säger att det är både jobbigt och tråkigt att ha tvingats till det här beslutet.

– Vi kunde ha låtit kontraktstiden löpa ut, men vi vill skicka en signal om att det är elitverksamhet vi sysslar med.

Varför vill du inte berätta om skälen till att ni väljer att avsluta samarbetet?

– I det här läget är det viktigt att vi fokuserar på rätt saker och gör det så bra som möjligt.

Sofie Persson kom till IFK Kalmar inför den här säsongen från Lindsdals IF. Hon har startat sju matcher i elitettan och gjort tre mål. Under augusti har Persson tillsammans med en annan IFK Kalmarspelare, Viktoria Eriksson, varit utlånad till FC Oscarshamn.

– Det blir en fortsättning för båda i FCO. Det välkomnar vi. Viktoria kommer dock att träna med oss två gånger i veckan och i november sätter vi oss och pratar framtid.

Men inte med Sofie Persson?

– Nej.

Peter Ahlén
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.