Idrottsledare skickade sex-sms till unga spelare

En damlagsledare i södra länet har fått lämna sitt uppdrag sedan det visat sig att han skickat sms med sexuella anspelningar till två flickor han var med och tränade.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2010

Damlagsledaren i södra länet skickade sms med sexuella anspelningar till två flickor i 15–16-årsåldern som han var med och tränade.

Uppgifter till Barometern gör gällande att det handlar om 1 500 textmeddelanden.

– Jag kan säga direkt att det inte var 1 500 men det var några som var av sexuell karaktär och det räcker. Jag har själv läst några meddelanden och de var rejält över gränsen, säger klubbens ordförande.

Hur har ni agerat?

– Vi har plockat bort honom från alla uppdrag i föreningen med omedelbar verkan, säger klubbens ordförande.

Under hur lång tid har det här pågått?

– Under de samtal vi haft med alla parter så verkar det här ha pågått under en månads tid med början nån gång efter nyår.

När fick ni i styrelsen reda på det?

– Förra veckan. Vi träffades omedelbart och diskuterade saken och beslutade oss för att plocka bort honom från alla uppdrag.

Hur har ni hanterat det här med de berörda flickorna?

– De har fått professionell hjälp från en kurator. Vi har även pratat igenom saken med flickornas föräldrar och med tjejerna i laget. Vi kommer följa upp och se till att de här tjejerna mår bra.

Klubbens ordförande blev bestört när han tog del av uppgifterna som rullades upp.

– Jag trodde inte det var sant när jag först fick höra om det här, det kändes obehagligt, säger ordföranden som har pratat med damlagsledaren om de skickade sms-meddelandena.

– Han är oerhört ångerfull och totalt knäckt. Det är en väldigt jobbig sits för honom just nu.

Finns det en polisanmälan?

– Ingen har sagt till oss att en anmälan är gjord. Föräldrarna är målsägare och vi stöttar dem hur de än tänker agera, avslutar klubbens ordförande.

David Winberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.