Hultsfred förlorade kanterna och matchen

Hultsfreds HF 26 (10)Det var inte mycket som stämde för Hultsfred i bortamatchen mot Di Vide.
– Vi kämpar och sliter men på det stora hela gör vi en urusel insats, säger Benny Ek, tränare i Hultsfreds HF.
Nyheter • Publicerad 18 oktober 2010
För mycket slarv och dåliga avslut fällde Hultsfreds HF som förlorade mot HF Di Vide med 29-26.
För mycket slarv och dåliga avslut fällde Hultsfreds HF som förlorade mot HF Di Vide med 29-26.Foto: Daniel Svensson

Hultsfred har inget flyt i handbollstvåan och man får inte mycket gratis. Första halvlek mot Di Vide var riktigt dålig och man låg under med 15-10 i paus. I början av andra halvlek spelade man upp sig och som bäst var ställningen 19-19. Då drog man på sig en dubbelutvisning och hamnade i uppförsbacke igen.

– Vi spelar minus tre under den perioden och då blir det jobbigt. Vi får inga målvaktsräddningar och kantspelet är under all kritik, konstaterar Benny.

Kantspelet avgjorde

Hultsfred hade 14 avslut från kanterna men gjorde bara ett mål. Di Vide hade något färre avslut från sina kantspelare men de gjorde betydligt fler mål. Matchen var väldigt hård på gränsen till ful och enligt Benny Ek kommer det att bli många matcher av den karaktären under året.

– Det är en otroligt jämn och tuff serie och kommer så att förbli. Då gäller det att stå upp och höja sig över mängden, inte vika ner sig.

Mattias Karlsson är den enda som får beröm för sin insats av tränare Ek men många i Hultsfred får ta sig en ordentlig funderare på vad de kan göra bättre.

I nästa omgång väntar serietrean Växjö HF på hemmaplan.

Peter Törnström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.