Holfelt är beredd att ta sitt straff

I dag får Nybrospelaren Andreas Holfelt sin dom av förbundet efter överfallet på Mörrums Jens Mattsson.
Nyheter • Publicerad 13 oktober 2010
I dag får Andreas Holfelt sitt straff för överfallet på Mörrumsspelaren Jens Mattsson. Nybrobacken har varit avstängd i tre matcher men är beredd på avstängning kan bli ännu längre.arkivFoto: mikael eklund 
I dag får Andreas Holfelt sitt straff för överfallet på Mörrumsspelaren Jens Mattsson. Nybrobacken har varit avstängd i tre matcher men är beredd på avstängning kan bli ännu längre.arkivFoto: mikael eklund Foto: Mikael Eklund
I dag får vi veta om Nybrospelaren Andreas Holfelt får spela mot Pantern i kväll.
I dag får vi veta om Nybrospelaren Andreas Holfelt får spela mot Pantern i kväll.Foto: 

Förbundets disciplinnämnd i Region syd kommer att meddela sitt beslut under onsdagen och den 31-årige Nybro Vikings-backen har inte fått något besked om han får spela eller inte i onsdagskvällens match mot Pantern.

Det som ska beslutas är det överfall som Holfelt gjorde sig skyldig till i hemmamatchen mot Mörrum för en dryg vecka sedan. Holfelt crosscheckade Jens Mattsson bakifrån som föll till isen och Nybrospelaren fortsatte att crosschecka Mattsson trots att denne låg försvarslös på isen.

– Det kanske såg lite värre ut än det var – även om det var dumt gjort. Jag hade inga ambitioner att skada honom och tog kontakt med honom dagen efter för be om ursäkt. Det var skönt att han verkade vara okej och fick lämna sjukhuset samma kväll, säger Holfelt.

Vikingsbacken har redan varit avstängd tre matcher – och han har ingen aning om förbundet tänker ge honom ett längre straff eller nöja sig med det som varit.

– Jag ångrar det jag gjort, men samtidigt kan jag inte tänka på det nu utan bara titta framåt. Blir jag avstängd några matcher till så accepterar jag det. Jag är beredd att ta mitt straff.

Du har inga aningar om vad beslutet blir?

– Nä, inte alls. Jag har aldrig varit med om något sånt här tidigare och vet inte vad de tänker. Linjedomaren skrev en rapport och jag har också fått skriva min version, sedan får vi se vad som beslutas.

I kväll möter Nybro Vikings Pantern på bortais. Om Andreas Holfelt får klartecken att spela kommer han att börja på bänken.

Jörgen Ström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.