Het islänning sprutar in mål

Full kontroll i en timme. Ingen alls efter det.
– Det var som om någon släppte en sten från himlen och plötsligt blev vi oroliga och otrygga, säger Markus Thorbjörnsson.
Nyheter • Publicerad 8 juli 2012
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

KFF såg ut att vara på väg att göra det igen, gneta sig till ännu en bortaseger trots att spelet inte stämde fullt ut. 1–0 i paus och full kontroll defensivt även om Etrit Berisha hade tvingats till en jätteräddning på Imad Khalilis friläge i slutet av halvleken.

Det höll en kvart till – men efter Gunnar Heidar Thorvaldssons kvittering raserade murarna på Nya Parken.

– Fotboll kan vara konstigt ibland, du kan leda och känna att du har matchen i din hand men så händer något och allt förändras, säger Nenad Djordjevic.

Shpetim Hasani fick ett friläge i samma minut (!) som kvitteringen, Thorvaldsson hade en konstspark i stolpen två minuter senare och Hasani var nära att styra in Friberg da Cruz inlägg i 68:e minuten. Det var kaos.

– De fick mycket energi efter 1–1. Vi spelade i torsdags och kom hem sent på natten och efter kvitteringen kändes det som vi blev trötta. Vi hade krigat och kämpat mycket fram tills dess, säger Paulus Arajuuri.

Och Thorvaldsson blev till slut stor hjälte, islänningen avslutade ett mönsteranfall med sju minuter kvar bakom en maktlös Berisha som blev helt rasande.

– Vi snackade om att de var farliga på den bortre ytan men ändå får de göra båda sina mål där. Jag blev lite arg kan man säga, men mest var jag besviken, säger Etrit Berisha.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.