Helt klart: KFF möter HIF på söndag

Kalmar FF:s sista hemmamatch före VM-uppehållet mot Helsingborg kommer att spelas precis som planerat på söndag.
Nyheter • Publicerad 21 maj 2014

Turerna har varit många kring matchen på Guldfågeln Arena och var under tisdagens osäkert då HIF överklagat Svenska fotbollförbundets första beslut.

Men nu har sportchef Thomas Andersson Borstam fått definitivt besked. Det blir ingen flytt av matchen, överklagan avslås.

– Matchen spelas på söndag, bekräftar Andersson Borstam.

Bakgrunden till strulet kring den allsvenska matchen är att U19-landslaget ska i väg och spela EM-kval i Bulgarien under perioden 24-29 maj. Det betyder att Kalmar FF tvingas avvara Melker Hallberg (ändå avstängd efter tre gula kort). HIF i sin tur kan inte använda sig av Måns Ekvall och Gustav Jarl. Den sistnämnda har inte spelat någonting alls i allsvenskan samtidigt som Ekvall noterats för två inhopp. Trots det vill Helsingborg flytta matchen för att det krockar med ungdomslandslaget. Kalmar FF har hela tiden haft inställningen att spela matchen som planerat.

I första vändan, på måndagen, nobbade svenska fotbollförbundet Helsingborgs begäran om en matchflytt. Dagen efter lämnade HIF in en överklagan.

Lasse Hansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.